Tyxo.bg counter

Opel Astra 2.0 CDTI със Start/Stop –

по-икономична от когато и да било


Opel вече предлага модела Astra 2.0 CDTI (118 кВт/160 к.с.) с екологичното, спомагащо за икономия на гориво оборудване ecoFLEX Technology Package. То включва и функция Start/Stop. Tова оборудване е допълнителна възможност при версията 2.0 CDTI със шестстепенна механична предавателна кутия, Системата снижава разхода на гориво и емисиите на CO2 при движение в градски условия. Там икономията може да достигне 0.8 литра на 100 километра, което е намаление с 13 процента.

В комбиниран цикъл,

Start/Stop намалява средното количество на емисиите на CO2 на Astra с пет врати от 129 на 119 грама на километър, a разходът от 4.9 на 4.5 литра на 100 километра. Като цяло, Astra съчетава изключителна ефективност и икономичност с висока мощност (118 кВт/160 к.с.) и показатели на въртящия момент (350 Нм). Astra Sports Tourer с оборудване ecoFLEX Technology Package се представя не по-малко впечатляващо. Неговата средна консумация вече е 4.7 литра на 100 дизел, вместо 5.1 литра и отделя 124 грама CO2 на километър вместо досегашните 134 грама.
Включването на функцията Start/Stop в ecoFLEX Technology Package е поредната стъпка в продължаващите усилия на марката Opel за

намаляване на разхода на гориво

и нивото на емисиите. Системата е собствена разработка и наскоро бе представена за първи път при новия модел Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, чиято мощност от 70 кВт/95 к.с. показва среден разход от 3.5 литра на всеки 100 километра. Емисиите на CO2 са само 94 грама.
Система Start/Stop в момента имат моделите Agila, Corsa и Astra. Към пролетта на 2012 година, фирмата ще предлага 34 на брой комбинации от с тази технология, включително всички модели на Astra с бензинови и дизелови двигатели и механична предавателна кутия.

Управлението на горивния процес CleanTech

допълнително подобрява енергийната ефективност. Новаторската технология за управление на горивния процес CleanTech гарантира изключително чисто горене, съпроводено и с намаляване на шума при работата на двигателя. Tази използваща принципа на затворения цикъл технология адаптира постоянно и в реално време впръскването на горивото в съответствие с условията на протичане на горивния процес, като постига по-тиха и ефективна работа на двигателя. Наред с това, използването на лагери с намалено триене за разпределителните валове добавя допълнителен потенциал за икономии при този двигател.
Всички модели с механична предавателна кутия на Astra се предлагат с

индикатор на арматурното табло,

напомнящ на водача за възможността за преминаване към по-висока и икономична предавка. Благодарение на него водачът може активно да спомага за намаляване на разхода на гориво, подбирайки идеалния момент за превключване на по-висока предавка, подсказан от показанието на индикатора на многофункционалния дисплей.

Canadian drugs