Tyxo.bg counter

Новият модел на Aston Martin е Valhalla

Името му е заемка от германо – скандинавската митология. Но, освен това, продължава традицията на марката за буквата V в наименованието


Новият средномоторен супер кар на бранда, показан като концепт с обозначението AM-RB 003 вече си има име – Valhalla. Скандинавците така наричат рая на падналите в бой войни.

От този хипер спортен модел
br /
ще бъдат произведени само 500 броя
br / Aston-Martin-Valhalla-1
Но, най-важното за него, е че освен спортен по характер, той е и много практичен. Ще има багажен отсег. Но, преди всичко, ето някои подробности за него.
Моделът има карбонов монокок, хибридна силова установка. Тя е създадена върху базата на бензиновия турбо мотор V6, система за смазване Nexcel, активно окачване и електронен блок за управление от състезателния Vulcan.
br /
Мощността на Valhalla предлага мощност от 1000 к.с.
br / Aston-Martin-Valhalla-2
Към това добавяме 8 степенна скоростна кутия инспирирана от F1 с двоен съединител, диференциал с лимитирано приплъзване и е-AWD система.
Теглото на спортиста е 1350 кг, но когато автомобила спринтира от място, до 100 км.ч. се ускорява за 2.5 минути. Максималната скорост е 354 км.ч. Тези показатели превръщат новака не само в спринтьор, когато искате да почувствате адреналин, но и в кола за всекидневна употреба. Това е нов прочит на визията за моделите на Aston Martin.

Canadian drugs