Tyxo.bg counter

Skoda Scala – заместникът на Rapid

Моделът вече се продава у нас. Той има амбицията да привлече нови клиенти и е с мисия – да вдигне имиджа


Вероятно всеки би си задал логичния въпрос – защо след един цикъл живот модела сменя името си? Отговорът е доста елементарен. Колата е изцяло нова, по-луксозна и определено с едни гърди пред Rapid.

Това се отнася както за размера, така и за използваните материали. Естествено,
br /
вкарването на новите технологии е като това,
на по-луксозните модели. И то в масовия сегмент,

br / Scala-1
което води до вдигане на нивото. Това означава, че има всички шансове да привлече нови клиенти.
В тази връзка трябва да отбележим, че възможностите за персонализация са твърде много. Това не само подобрява отликата от останалите, но дава на собственика толкова търсената индивидуалност. Само един пример в тази посока – отзад, вместо името Scala, може да изпишето вашето име.
Вторият важен въпрос, е защо се набляга на варианта хечбек? Анализите показват, че именно този вид автомобили са втори по популярност след SUV-овете. В тази връзка,
br /
скоро очакваме всъдеход на базата на Scala
br / Scala-2
От многото марки в сегмента, най-близките конкуренти на модела според цената и габаритите са KIA Ceed, Hyundai i30 и Renault Megane. Но, заради по-качествените материали и по-луксозен интериор, поглежда и към конкурентите от премиум сегмента Mercedes A-Class и BMW 1. Ако разширим малко гледната точка, може да прибавим Toyota Auris, Focus и Astra.
Вариантите, в които ще се предлага Scala са три – Актив (с EU пакет), Амбишън и най-високото ниво Стайл. Двигателите са три. Първият от тях са еднолитров, TSI с три цилиндъра, и мощност от 70 и 85 kW, като разликата е в трансмисиите. Вторият бензинов има обем 1.5 литра. Той предлага мощност 110 kW, но пак разликата е в скоростната кутия. Третият е 1.5 TDI, с 85 kW. Скоро се очаква и еднолитров, работещ на метан с фабрична уредба.
br /
Други добавки за новата Scala са панорамния покрив,
br / Scala-3
изцяло LED основни светлини, удължено стъкло на петата врата, хром пакет, черен спойлер отзад, 18 цолови джанти и изцяло LED задни светлини. Да не забравяме работещия на по-голяма дистанция Асистент за сляпата зона, Асистент за движение в лентата и Преден асистент, който при малки скорости предотвратява сблъсъци. Списъкът допълват отопляемото челно стъкло, подгрев на волана, парк асист, виртуален кокпит, еърбег за коленете и още много други.

Canadian drugs