Tyxo.bg counter

Eлън Мъск обяви цената на Tesla Pick Up

Той ще се продава за $49 000 или с $20 000 по-малко от идващия конкурент Rivian R1T. Прототипът ще видим до края на годината


Шефът на Tesla Елън Мъск за пореден път изненада специалистите. Той обяви цената на така дългоочаквания първи пикап на компанията, който, естествено, ще бъде изцяло електрически. Когато излезе на пазара, той ще се продава за $49 000.

Но, голяма
br /
част от изненадата дойде от продължението
br / Tesla-Pickup-Teaser-1
Мъск обясни, че има шанс купувачите дори да платят и по-малко. Но дори цената да остане същата, тя ще бъде с $20 000 по-малка от тази на идващия конкурент – Rivian R1T.
Това е съвсем естествено, като се има предвид, че R1T се анонсира като премиум пикап. Така че по-високата цена не би трябвало да стряска боса на Tesla. Въпросът е каква ще бъде базовата версия та Tesla и какво оборудване ще има.
br /
Какво знаем на този етап за новото творение на Елън?
br / Tesla-Pickup-Teaser-2
На този етап е анонсирано, че той ще бъде голям и бъкан с технологии. От компанията обявиха, че размерът се очаква да е идентичен с този на Ford F150. Но, американските автомобилни специалисти смятат, че ще е по-малък.
Ще има шест седящи места, задвижването е поверено на два електромотора, по един на всеки мост. Все още не се съобщава нищо за мощността, но е ясно, че
br /
автономния пробег с едно зареждане ще бъде от 643 – 804 км.
br / Tesla-Pickup-Teaser-3
Нямаме представа дали тези цифри са за натоварен или празен пикап, но въпреки това, изглеждат доста впечатляващо.
Мъск официално обяви, че прототипът на пикапа ще бъде показан на публиката към края на годината. Освен това заяви, че е много развълнуван от появата на този пикап. Това е била една от неговите мечти и на този етап не се притеснява, че има все още малък интерес към него. Въпреки това, според него, футуристичния дизайн и качества, ще свършат сами това, което се очаква.

Canadian drugs