Tyxo.bg counter

Rimac ще помага на Hyundai за ЕV Sports car

Корейската компания инвестира £70 милиона в хърватската компария за създаването на спортна кола през 2020-а


Хърватите от Rimac получиха сериозно предложение, което за пореден път доказва техните успехи. Те не само направиха удивителна спортна кола, задвижвана от ток, но и постигнаха сериозни постижения на пистата. Точно това бе в основата на инвестицията, дошла от Hyundai.

Корейците осъзнаха, че е
br /
по-добре да се доверят на вече доказани технологии
и да инвестират в това сравнително малко пари,

br / Hyundai-RM16-N-Spied-1
отколкото сами да развиват създаването на спортна лектрическа кола.
Този нов проект трябва да бъде готов до 2020-а, като ще носи работното обозначение N. Това е и новия бранд, който освен честата бегачка, ще покаже и новия флагман, който ще има средно разположен мотор. Това също
br /
ще бъде спортен модел, който ще има обозначението N
br / Hyundai-RM16-N-Spied-2
На този етап твърде малко знаем за този модел със средно разположен двигател, който видяхме на изложението в Пусан през 2016-а. Както и за неговия чисто електрически вариант. В каталога на компанията модела има обозначението RM 16 N. но, вече тестовото муле бе засечено на пистата Нюрбургринг по време на изпитания.
Гледайки шпионските кадри на RM 16 N
br /
можем да твърдим, че мулето е радикално
модифицирана версия на Velostar

br / Hyundai-RM16-N-Spied-3
Под капака му има 2.0 литровия четири цилиндров агрегат, който има електрическа турбина. Мощността се предавана задния мост, чрез 6 – степенна трансмисия. Табуна от този мотор е 296 к.с.
Това, което можем да предположим, е че когато бъде представен новия флагман, ще има нов дизйн. Все пак визията тогава ще бъде остаряла- на четири години. Това
br /
гарантира сериозни визуални промени
br /
За да има и чудесен електрически вариант, корейците ще инвестират £70 милиона в хърватската компания Rimac. Договорката е за създаването на два модела. Може би тук трябва да припомним, че признанието за хърватите не е само от Hyundai. Миналата година миноритарен дял в компанията закупи и Porsche.

Canadian drugs