Tyxo.bg counter

Новата Honda Jazz ще бъде и хибрид

Японският производител потвърди, че следващата генерация на модела ще заимства технология от по-големия събрат CR-V


Следващата генерация на култовия модел – Jazz вече ще има и хибридна технология. Тя ще бъде заимствана от CR-V Hybrid. Но, както може да се предположи, двигателя е по-малък от този в SUV-а.

Със сигурност това ще бъде 1500 кубиковия мотор.
br /
Системата, която е мек хибрид е известна като i-MMD
br / Honda-Jazz-Spied-1
Трансмисията ще бъде вариаторна CVT, като тя ще предава мощността както от бензиновия, така и от ел.двигателя само на предния мост.
Това, обаче, няма да се случи толкова скоро. Производителя съобщи, че този модел ще бъде факт през 2025-а. Но, тук трябва да отбележим, че
br /
Jazz ще се произвежда отделно от изцяло
новия електрически автомобил Honda e

br / Honda-Jazz-Spied-2
Другото интересно нещо, е че следващия Jazz ще споделя окачването с кросоувъра HR-V, който също е само с предно задвижване. Под капака на мъника вероятно ще видим познатия ни от Civic мотор с турбина, три цилиндъра и мощност от 127 к.с. Или пък този, от HR-V, с четири цилиндъра, обем 1.5 литра, който е атмосферен и има мощност от 128 к.с.
br /
Не се очаква да има дизелови двигатели
br / Honda-Jazz-Spied-3
Но, както и в досегашните варианти, клиентите могат да избират между ръчна и автоматична трансмисия. От шпионските кадри които имаме, става ясно, че визията на наследника няма да бъде радикално променен. Той ще бъде еволюция на настоящия. Освен това, в интериора със сигурност ще видим 7 инчовата инфо – развлекателна система от Civic.

Canadian drugs