Tyxo.bg counter

Aston Martin DBS Superleggera Volante

Най-накрая видяхме от плът и кръв най-бързия кабриолет в историята на марката. Цената започва от €295 500


Очаквано компанията ни показа следващото ниво на своя супер кар DBS Superleggera. Това е кабриолета Volante. При откритите версии важни са времената на сгъване и разгъване на покрива. В този случай той се сваля за 14 и се прибира за 16 секунди.

Наблягаме на гюрука, защото той се смята за най-уязвимото място при тези автомобили. При Aston Martin, преди да влезе в производство, е бил
br /
подложен на симулация, която с
е равнява на 10 годишна употреба

br /Aston-Martin-DBS-Superleggera-Volante-2
За един месец, покрива е сгънат и разгънат повече от 100 000 пъти. По този начин е гарантирана надежността на механизма.
Както може да се очаква, разположението на седалките е по формулата 2+2. Това е много близо до купето, но предлага много повече емоция и адреналин, когато вятъра духа в косите ви.
Сърцето на Volante е 5.2 литровия мотор с две турбини и 12 цилиндъра. Той генерира мощност от 715 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Тази енергия се предава на задвижващите колела чрез 8 степенен автомат ZF.
br /
Спринтът от място до 100 става за 3.6 секунди,
а максималната скорост 340 км.ч.

br / Aston-Martin-DBS-Superleggera-Volante-1
Тези показатели превръщат Volante в най-бързия кабриолет правен от компанията до този момент.
Както може да се очаква, волана на автомобила е с електрическа асистенция, която има променлива твърдост в зависимост от скоростта. Към това добавяме адаптивно окачване, като амортисьорите се управляват електронно. Естествено, спирачките са усилени, за да може да бъде овладяна тази мощност.
br /
В базовото оборудване има спортни седалки,
камера за 360 градусово наблюдение,

br / Aston-Martin-DBS-Superleggera-Volante-3
21 цолови джанти, кожен салон, мултимедия с 8 инчов дисплей. Добавени са и специални аеродинамични елементи. В комбинация с ревизираната система Aeroblade II се увеличава притискателната силав задната част. В цифри, това означава налягане от 177 кг., което е с 3 по-малко от това при купето. Volante е и първия кабриолет, който има фибро – карбонови елементи в рамката на ветро предпазния щит.
Според анонсите, на пазара модела ще започне да се продава в третото тримесечие на годината. Базовата цена започва от €295 500.

Canadian drugs