Tyxo.bg counter

Porsche показа Cayenne Coupe в Шанхай

Новият член от фамилията на бранда ще се конкурира с BMW X6. Очаква се модела а се появи на пазара в началото на лятото


Премиерата на Cayenne Coupe не случайно се състоя в Шанхай. Китай е най-големия пазар за марката. През миналата година само там са продадени повече от 31 000 кайена. С появата на купето се очаква този резултат да се увеличи.

Отпред SUV-ът не се различава от нормалния Cayenne. Но,
br /
от В колоните покрива е скосен назад и придава
онзи спортен дух, който има в представителите на сегмента

br / Porsche-Cayenne-Coupe-1
Един детайл, който веднага привлича вниманието, е покрива. Той е 2.16 квадратни метра, панорамен, фиксиран. Вътре, седящите места са пет, но при желание може да бъдат и четири.
При представянето пред публика, бе съобщено, че на този етап модела ще се предлага с два двигателя. Базовият е 3.0 литров, V6, с 335 к.с. и 450 Nm въртящ момент. Вторият е 4.0 литров, V8, с две турбини. Той генерира 542 к.с. и 770 Nm въртящ момент.
br /
Неговият спринт от място до 100 км.ч. става за
3.7 секунди, а максималната му скорост е 286 км.ч.

br / Porsche-Cayenne-Coupe-2
Сравнен със същия мотор в нормалния Cayenne, има сериозни подобрения. При стандартния SUV това упражнение е факт след 5.7 секунди, а максималната скорост е „само“ 243 км.ч.
Вторият детайл, който ни привлича погледа, е фиксираното крило на покрива отзад, както и допълнителния, адаптивен спойлер. Стандартното оборудване включва 20 инчови алуминиеви джанти и активно окачване. Пакета Sport Chrono, с панорамния покрив, предни и задни паркинг сензори.
br /
Като опция може да се поръча олекотения спортен пакет
br / Porsche-Cayenne-Coupe-3
При него имаме 22 цолови джанти, покрива е от фибро – карбон и спортни ауспуси.
В купето Cayenne Coupe има спортни седалки, които се регулират чрез осем степени. Има 12 инчова инфо –развлекателна система и дигитални прибори. Отзад също има промени. Креслата там са доста индивидуални. Тук трябва да отбележим, че цялата кола е с 30мм по-ниска от стандартния Cayenne. Вероятно на по-късен етап ще видим и plug-in hybrid вариант, който ще заеме технологията от нормалния SUV.

Canadian drugs