Tyxo.bg counter

Ето го и Mercedes GLB Concept

Осмият SUV в гамата на компанията се ситуира между GLA и GLC. Съчетава практичност, повече простор, 4Х4 и седем места


След като през изминалата година от Mercedes са продали 820 000 всъдеходи, е трудно да се предположи, че няма да дойде още един в гамата. И това е естествено, след като този сегмент е най-търсен и силно развиващ се.

Новият SUV Concept ще бъде официално показан пред публика по време на изложението в Шанхай. Това, което е потвърдено със сигурност, е че
br /
визията е окончателна и така модела ще влезе в производство
br / Mercedes-GLB-Concept-1
Веднага ще отбележим, че новака в портфолиото на бранда е разположен между GLA и GLC. Визията е доста ръбата и е микс от няколко модела. Това е и най-дългия автомобил, който се прави върху платформата на A-Class. Дълъг е 4634мм или с 217 повече от тази на GLA. Широк е 1890 или с 86 повече, а височината е увеличена с 406, като достига 1900 мм. Междуосието е 2829мм.
Тези показатели ни подсказват, че е
br /
обърнато особено внимание на простора в купето
br / Mercedes-GLB-Concept-3
С увеличената височина вътре ще се чувстват доста удобно и високи пасажери. Не напразно модела има и седем седящи места. При сгънат трети ред седалки, мястото за багаж е много сериозно.
От обясненията на екстериорния дизайнер Ахим Бадстюрбнер разбираме, че много елементи са заимствани от GLS. Заблязват се и щрихи от G-Class. Според дизайнера, тези щрихи придават елегантност на мачовското излъчване.
Хромираните части, черните декоративни елементи и колелата са направени само за концепта. При серията те ще бъдат променени.
br /
По-коравото излъчване е направено умишлено. GLB
приема за основни конкуренти новия Range Rover Evoque и Volvo XC40

br / Mercedes-GLB-Concept-2
Предните и задни надвеси ни подсказват сериозните офф роуд възможности. Все пак да не заблавяме, че модела ще се предлага със задвижване 4Х4.
Интериорът също е микс от детайлите на А и В класите. Със сигурност това, което виждаме, ще бъде финалното оформление. Вътре ще бъде вградена и MBUX инфо – развлекателната система. И не на последно място, задните облегалки могат да се придвижват напред и назад със 140мм. така се отваря още повече място за краката или за багаж.
Режимите на работа са три – Eco, Comfort и Sport. Постоянното 4Х4 използва 8 степенна автоматична трансмисия. В концепта имаме 2.0 литров мотор с мощност 221к.с. и въртящ момент от 350 Nm.

Canadian drugs