Tyxo.bg counter

Peugeot спира 308 GT и 308 GTi ?

Компанията има проблеми с нивата на вредни емисии. Но, има добра новина. Очакваме догодина нова версия, която е хибрид


Както изглежда, поредните две жертви на новите изисквания за нивата на вредните емисии са 308 GT и 308 GTi. Според информация, която изтече в мрежата, е че по-късно през годината двете версии ще бъдат извадени от портфолиото.

Тук трябва да припомним, че
br /
заради новите WLTP стандарти, миналата
година GTi редуцира мощността със 7 к.с.

br / Peugeot-308-GT-1
въпреки това, добави 10 Nm към въртящия момент. Така се запази динамиката и спринта от място до 100 се запази.
Междувременно Peugeot вече оряза някои от екстрите на своите модели, като повечето от тях увеличиха теглото си. Това се отрази и на нивата вредни емисии. Тук трябва да отбележим, че това е валидно за всички марки в PSA.
За да илюстрираме информацията, ще припомним някои факти.
br /
Моделът 308 GT е задвижван от 1.6 литров мотор с 222 к.с.
br / Peugeot-308-GTi-2
Той емитира 133 гр. CO2 и затова ще бъде спрян от конвейра през юни. Тази съдба очаква и дизела. 308 GTi предлага табун от 259 мустанга и изхвърля 148 гр.км СО2. Но, той ще слезе от конвейра в края на годината.
Както може да се очаква, марка като Peugeot няма да остане без горещ хечбек. Компанията работи и върху емисиите. Както повечето фенове на марката знаят, догодина идва следващата генерация на 308 GTi.
Както разбрахме по-рано, хибрида ще има бензинов мотор, който ще се подпомага от два електрически. Очакваната сумарна мощност ще бъде 300 к.с. Това е чудесен факт, като се има предвид, че благодарение на хибридната технология емисиите ще паднат драстично.

Canadian drugs