Tyxo.bg counter

Това е Porsche Cayenne Coupe

Купе варианта на Cayenne ще се конкурира с BMW X6 и Mercedes GLE Coupe. Визията е по-агресивна от познатото


Porsche представи с малко закъснение своя вариант на Cayenne Coupe. Новата кола е построена върху платформата на стандаптния SUV. Окачването и двигателната гама е същата.

Визията, обаче, е по-агресивна. Това усещане започва от по – малката височина. Като се започне от А колоната, премине се през останалата част от тялото и скосения покрив.
br /
Като цяло, колата е по – ниска с 20мм. За
сметка на това, задницата е по-широка с 18мм.

br / Porsche-Cayenne-Coupe-1
Специално внимание заслужава дизайна на покрива, който е решен много умно. Цветовото скосяване е по-силно от самия него. Накрая, отзад, покрива завършва със спойлер, който е боядисан в черно. Цялата тази конфигурация придава много спортен и завършен вид на купе SUV-а, като силуета много наподобава този на 911, но с много малки компромиси в купето.
Както и останалите модели на Porsche, има вградена аеро система, която подпомага по-добрата аеродинамика и стабилност. Такъв елемент е
br /
втория спойлер, под задния прозорец, който
се повдига със 135мм при достигането на 90км.ч.

br / Porsche-Cayenne-Coupe-2
Така се увеличава притегателната сила, без да се увеличава въздушното съпротивление.
Сега, обаче, отново ще обърнем внимание на покрива. Той е от съкло като стандарт. Но, при доплащане, може да бъде от фибро карбон. Така се олекотява теглото с 20 кг. Тази опция върви и с 22 цоловите гуми.
Понеже споменахме, че в интериора няма компромиси, ще споменем, че заради скодения покрив, задните седалки са по-ниско с 30мм. Но, като цяло, няма никакви различия с оформлението на вътрешното пространство в сравнение със стандартния Cayenne.
br /
Под капака на купе-SUV-а първоначално
ще има два бензинови агрегата

br / Porsche-Cayenne-Coupe-3
Базовият е 3.0 литров, V6 с турбина. Неговата мощност е 335 к.с. Върховият е във версията Cayenne Turbo. Той е 4.0 литров, V8 с две турбини. Табунът е 542 мустанга. На по-късен етап ще видим хибриднен вариант със 681 к.с.
Задвижването е на четирите колела, като технологията за контрол на шасито, разработена от Porsche, системата против преобръщане и завиването на задните колела са опционални.

Canadian drugs