Tyxo.bg counter

Audi няма да прави наследник на TT

Производството на модела спира през 2022-а. Наследникът няма да бъде като него, а нещо, което е различно


Във времето модела ТТ не само се наложи като чудесен спортен модел, но и като един от предпочитаните в класа. За неговите фенове, обаче, остават само няколко години за да го закупят. Той ще бъде свален от поточната линия през 2022-а.

Причината –
br /
слабите продажби, увеличеното търсене
на SUV модели и налагащите се икономии

br / Audi-TT-RS-Coupe-1
Новината бе съобщена от изпълнителния директор на марката Брам Шот пред Autocar. Според него спортния дух на модела ще получи продължение, но под друга форма и вид.
В интервюто той признава, че решението не е било лесно, но за сметка на това наложитено. Основната причина да бъде свален от поточната линия модела ТТ, е оптимизацията на гамата и редукцията на разходите.
br /
Спестените средства ще бъдат пренасочени в
развитието на нови технологии и електрификацията на бранда

br / Audi-TT-RS-Coupe-3
От разчетите на компанията, редукцията трябва да достигне 27% след оптимизацията на гамата, премахването на някои двигатели и различните комбинации. Вероятно това ще се случи и с Audi TT Sportback с четири врати, което видяхме като концепт през 2014-а на изложението в Париж.
Трудно е да се предвиди какво ще последва. Но, можем да предположим, че ще има някои нишови модели. На този етап Audi няма директни конкуренти на Mercedes CLA и BMW 2 Series Gran Coupe.

Canadian drugs