Tyxo.bg counter

Battista EV Hypercar от Pininfarina

Италианското ателие показа в Женева „ракета“ на колела, която предлага мощност от 1874 к.с. Въртящият момент е 2300 Nm


В Pal Expo видяхме един уникален хипер автомобил, който спира дъха и определено можем да кажем, че концепта е доста завършен. Но, може би най-важното, е че тази „ракета“ на колела е изцяло електрическа.

Електрификацията в автомобилния сектор отдавна е не само екзотика, но и тенденция, която се налага все повече в живота. Тя обхвана и един много специфичен сектор – този на хипер спортните автомобили.
br /
Поредният шедьовър на Pininfarina се казва Battista
br / Pininfarina-Battista-EV-Hypercar-1
В Женева видяхме прототип, който изглежда елегантно, красиво и дори можем да твърдим завършено. Когато се вгледаме внимателно в него, виждаме черти от Ferrari, но въпреки това, има свое очарование.
От друга страна, изглежда много по-обикновено в сравнение с модели като Koenigsegg Josko или Bugatti La Voitture Noire (€11 милиона). Но техническите параметри ще ви впечатлят много повече от визията.
br /
Шасито, което е тип монокок, е изцяло от карбон
br / Pininfarina-Battista-EV-Hypercar-2
Задвижването е поверено на четири ел. двигателя, по един на всяко колело. Те генерират мощност от 1874 к.с., а максималния въртящ момент е 2300 Nm. Тези данни превръщат Battista в най-мощния автомобил за легално използване по нормалните пътища.
Четирите двигателя се захранват от 120 kWh батерии, под формата на Т. Те са разположени в централния тунел и зад седалките.
br /
Ако тази конфигурация ви е позната,
това е така, защото е взета от Rimac

br / Pininfarina-Battista-EV-Hypercar-3
Ускорението от място до 100 става за по-малко от две секунди. Но, още по – впечатляващ е спринта от място до 300 км.ч. Той е факт само след 12.8 секунди. Максималната скорост е 350 км.ч.
От информацията при представянето стана ясно, че автономията е 450км. От модела ще се произведат само 150 бройки, всяка на цена от $2.5 милиона. Те ще се разпределят между Северна Америка, Европа и Близкия Изток+Азия, като във всеки район ще се продадат по 50 бройки.

Canadian drugs