Tyxo.bg counter

Skoda Vision IV EV Concept – Coupe SUV

Прототипът е от вида кросоувър купе и е първият модел на марката, направен върху електрическата платформа МЕВ на VW


Такъв модел очаквахме с нетърпение, след като имаше анонси от Млада Болеслав, че скоро ще го видим. Спекулациите по въпроса бяха много, но най-накрая видяхме концепта в Пал Експо, Женева.

Това е и първият модел на Skoda, който се прави върху специално разработената платформа на VW – MEB, създадена за електрически автомобили.
br /
Vision IV има два електрически мотора
br / Skoda-VisionIV-EV-Concept-1
По един на всеки мост.
Те се задвижват от литиево – йонни батерии, разположени под пода, за да се пести място. От анонсите при представянето разбрахме, че според WLTP цикъла, автономния преход на автомобила е 500 км.
br /
Визията е агресивна и излъчва не
само динамика, но загатва и за мощност

br / Skoda-VisionIV-EV-Concept-2
На този етап, обаче не бяха съобщени подробности за конските сили. Форвата на покрива е типичен за този сегмент и ясно ни подсказва какво да очакваме. Не може да не признаем, че екстериора е доста футуристичен. Остава да видим финалната визия максимално близка до тази на прототипа.
br /
Не забелязваме традиционните дръжки на вратите,
br / Skoda-VisionIV-EV-Concept-3
което означава, че може би ще са вградени, както и добре познантите странични огледала. Това ни подсказва, че иновациите в автомобила ще бъдат много повече, отколкото сме свикнали да виждаме в моделите на бранда.
В купето виждаме иновативно оформление на таблото. То е разделено на две ясно отчетливи части, като на върха на централната конзола има голям тачскрийн монитор, а инструменталния клъстър е дигитален. Но, вероятно в серията ще има промени и допълнителни функции.

Canadian drugs