Tyxo.bg counter

Jesko Hypercar – шедьовърът на Koenigsegg

Новият хиперкар носи името на бащата на Кристиян. Той е заместникът на Agera RS. Мощността е 1578 к.с.


На изложението в Женева най-накрая видяхме заместника на Agera RS. Това е Jesko Hypercar. Автомобилът носи името на бащата на собственика Кристиян фон Кьонисег, който е в основата на създаването на шведската компания.

Името на автомобила е пазено в тайна до последния момент, преди неговото официално представяне. От фирмените симулации става ясно, че супер спортния автомобил
br /
има мощност от 1578 к.с. и може да
се движи със скорост от 482 км.ч.

br / Koenigsegg-Jesko-Supercar-2
Под капака е монтиран 5 литров осмак с две турбини. Той има колянови валове, разположени на 180 градуса и е с 5 кг. по-лек. Това му позволява да предложи повече мощност и да издава много по-адреналинов звук. Двете турбини са свързани директно за малък турбо – компресор, който им доставя въздух от 20 литров въздушен резервоар.
Според обясненията на Кристиян, благодарение на това решение, турбо дупката е елеминирана изцяло. Така мощността стига до 1578 к.с., а максималният въртящ момент е 1500 Nm. Интересен момент е
br /
вида на трансмисията. Тя е с
наименованието Light Speed Transmission

br / Koenigsegg-Jesko-Supercar-3
Има 9 степени, с няколко диска и няма трядиционните синхронизиращи дискове. Превключването става при достигането на близка скорост.
Например, няма проблемот 7-а предавка да минете директно на 4-а, без да е нужно синхронизиране. Тя е много по-лека от традиционните DCT трансмисии.
br /
Тежи само 90 кг със стартера,
маслената помпа, маслото и съединителите

br / Koenigsegg-Jesko-Supercar-4
Интериорът също е подобаващ за такъв супер кар. Воланът има два дач скрийн дисплея, както и 5 инчов дигитален Smart Cluster.
Шведската компания ще произведе от Jesko само 125 броя, като всеки ще стартира с цена от $3 милиона, без таксите. Годишно от фабриката в Швеция ще излизат от 40 – 50 бройки.

Canadian drugs