Tyxo.bg counter

BMW M850i xDrive – в плен на греха

Възродената осмица се конкурира с Porsche Panamera, Audi A7 Sportback, Mercedes S-Class Coupe и дори Aston Martin DB 11


Много модели изкушават и вдигат адреналина още щом ги видиш. Такъв автомобил е M850i xDrive. Но, има съвсем друго измерение. Това е вторият модел след Х7, чрез който BMW ни показва, че вдига нивото на премиума и отива към класа на луксозните.

Сега, със своята поява, осмата серия вижда като основни свои конкуренти именити противници – Porsche Panamera, Audi A7 Sportback, Mercedes S-Class Coupe и дори Aston Martin DB 11. Основната му цел е
br /
да запълни нишата между традиционните
GT-та и спортните купета

br / BMW-M840i-xDrive-1
Визията е повече от мускулеста и дори хищна. Това подсказва за потенциала под капака. И не само. Динамиката в стойката не може да те остави равнодушен. И ако е грях да мечтаеш за такъв автомобил, но не можеш да си го позволиш, оставаш обсебен. Защото желанието е по-силно от възможностите.
Е, имахме възможността да попаднем в плен на греха. Да се отдадем на страстта, скоростта, елегантността, лежерното шофиране и да се убедим в практичността. На пръв прочит невероятно, нали? Но е факт. Попадайки в купето, усещаме онова чувство, което те предизвиква да настъпиш газта.
Салонът е елегантен, модерен, с хромирани елементи, подхранващи спортното усещане, чудесни материали, нова генерация на iDrive инфо-развлекателната система със 7 инчов екран и нов дигитален инструментален клъстер. Това е друг свят, който те откъсва от дребнотемието което ни заобикаля.
br /
А двигателят? Това е 4.4 литровия, V8 турбо
br / BMW-M840i-xDrive-4
Той е барнат и предлага 523 к.с. със 750 Nm въртящ момент. Трансмисията е 8-степенна, автоматична, а задвижването на четирите колела. Показатели, които те предизвикват да вдигнеш емоциите до небето.
Влизайки в купето, натискаш старт бутона и звукът те кара да настръхнеш. За да се почувстваш специален, допринася и оформлнието на топчето на лоста за превключване, наподобаващ диамант.
В града, шофирането е спокойно. На магистралата, за кратко, включвам режим Sport. С натискането на газта, все едно получаваш ритник отзад и ускорението, съпроводено с достолепен рев, те обзема. Едвам се сдържам да пристигна на пистата. Там всичко е различно.
br /
Самолетно трасе за излитане, достатъчно дълго
и газ до дупка. Адреналинът е в небесата

br / BMW-M840i-xDrive-5
При маневрите в края, контролирано поднасяне, като при задно и отново пълна газ в обратна посока. Задвижването на двата моста допълнително подобрява стабилността и управлението. Дори не успявам да засека времето за ускорение до 100 и 150. Става ужасно бързо, а и трябва да бъдеш внимателен.
Обратно в града. Багажникът е достатъчно голям и побира всичко, което ми трябваше – два сака и една раница. Остава още място. Отивам в планината. Въпреки снега и леда, автомобила е стабилен и проходим. Още един бонус, който не е без значение и нови адмирации за xDrive системата.
Вместо финал – автомобил, който е не само спортен, но и практичен. Чудесен за всеки ден и за спортни емоции, когато имаш нужда от това. С две думи – мечта. Или пък проява на греха, силно обсебващ и каращ те да мечтаеш.

Canadian drugs