Tyxo.bg counter

Това е новият Ford Focus ST 2019

Горещият хеч на „Синия овал“ предлага мощност от 276 к.с. Двигателят е 2.3 литров, въртящият момент 420 Nm


Ford показа наследника на своя хот хеч без да показва никакви тизери преди това. Имахме само няколко шпионски кадри на тестовите мулета. Определено може да се каже, че това е най-мощния Focus ST правен до този момент.

Както и досегашните версии ST,
br /
наследника ще има два двигателя и две версии на купето
br / Ford-Focus-ST-2019-1
Най – новото е подмяната на досегашния 2.0 литров мотор с по-мощен. Вече имаме 2.3 литров, с турбина, който генерира 276 к.с. и 420 Nm въртящ момент.
Ако трябва да правим сравнение с все още настоящата версия, сега имаме 12% повече мощност и 17 отгоре на въртящия момент. Спринтът от място до 100 е факт след по-малко от 6 секунди. За първи път е използван електронен диференциал с ограничено приплъзване (eLSD). Той повишава стабилността и тракцията.
br /
При направата на новия 2.3 литров алуминиев
агрегат са използвани уроците от бегачката Ford GT и пикапа F150 Raptor

br / Ford-Focus-ST-2019-2
Най-вече при използването на анти лаг технологията, която предоставя моменталното предаване на мощността при режимите Sport и Track Drive.
Но, освен бензиновия мотор, Ford предлага и двулитров EcoBoost дизел. Той предлага 187 мустанга и въртящ момент от 400 Nm. Двата двигателя ще се предлагат със 6 степенна ръчна скоростна кутия или опционна 7 степенна автоматична.
br /
Новият ST е направен върху изцяло
новата С2 платформа от последния Focus

br / Ford-Focus-ST-2019-3
За сметка на това са добавени уникално окачване, спирачки и настройки на мотора. Само с едно натискане на бутон, превключвате от комфортно на спортно окамване и поведение. Така имате в едно от двата свята, които постоянно се предизвикват.
В началото споменахме, че автомобила ще има две версии. Едната е толкова популярната хот хеч, а другата – комби. Продажбите в Европа стартират през това лято.

Canadian drugs