Tyxo.bg counter

Lucid Motors ще споделя EV технология

Производителят показа много добри резултати от изпитанията на своя първи електрически седан Air. Очакваме го през 2021-а


Базираният м Калифорния, САЩ производител още от сега е смятан за основен играч в лигата на електричките. Естествено, зад това стоят сериозни пари. Саудитска Арабия наля 1 милиард долара за производството на първия модел.

Това, което знаем на този етап, е че
br /
спринта от място до 100 за AIR е 2.7 секунди,
а достигнатата максимална скорост е 376 км.ч.

br / Lucid-Air-EV-1
Освен това, в актива си има по-добро време за обиколка на Лагуна Сека от Jaguar I-Pace. Максималният автономен пробег без зареждане е 640 км. Това означава, че не само от Tesla трябва се притесняват сериозно.
Като контра пункт на това притеснение идва изявлението на технологичния шеф в Lucid пред Bloomberg, че са
br /
готови да споделят технологията с останалите производители
br / Lucid-Air-EV-2
Естествено, тя ще бъде патентована, но предоставена ако има интерес. Става въпрос най-вече за батериите, които са толкова важни.
Преди да дойдат парите от Близкия Изток, Ford искаше да закупи компанията, но тя вече не е за продан. Синият овал вече ще си партнира за EV колите с VW, които също искат да споделят платформи с други производители. Но,
br /
всичко е въпрос на сметки
br / Lucid-Air-EV-3
и коя технология е по-добра.
Според плановете на Lucid Motors, техния завод в Аризона ще започне да сестрои тази пролет. Първите бройки на седана AIR се очакват през 2021-а, като засега цената варира около $60 000.

Canadian drugs