Tyxo.bg counter

Hispano Suiza Carmen GT в Женева

На изложението в Pal Expo ще видим „Хиперлуксозно“ електрическо Gran Turismo в стил Арт Деко и последни технологии


Преди време публикувахме информацията, че легендарната марка от Испания Hispano Suiza се възражда. Сега вече е ясно и кога ще видим първото и творение след възкресението. Това е хипер луксозното GT Carmen с електрическо задвижване и фибро карбонова структура.

Вероятно се питате защо първия продукт

носи женското име Carmen

Hispano-Suiza-Carmen-1
Хипер карът в стил арт деко е кръстен на правнучката на основателя на компанията Carmen Mateu. На този етап знаем, че това GT първоначално като дизайн, конструкция и ел.задвижване е създадено в Испания. Помощ на компанията е оказал и партньорът QEV Technologies в Барселона.
Все още нямаме никакви данни за задвижването и неговите параметри. Но вече имаме първите снимки на монокока, които бяха разпространени официално. От него става ясно, че това е

автомобил от вида купе 2+2

Hispano-Suiza-Carmen-2
и определено ще бъде доста различно от познатите ни до този момент.
Профилът е елегантен, а визията в стил арт деко, но техниката е последна дума. По-късно в сайна на компанията видяхме и силуета. Той е вдъхновен от

формата „капка вода“, която
познаваме от модела Dubonnet Xenia,

Hispano-Suiza-Carmen-3
правен от Hyspano Suiza през далечната 1938-а.
Другото известно на този етап, е че партньорът QEV Technologies е в основата на проектите за Формула Е на Mahindra и е R&D партньор на китайския гигант BAIC. Това е достатъчно основание да смятаме, че новото GT, което се задава, ще бъде наистина от вида „хипер луксозно“. При добър маркетинг може да се превърне в сериозен играч в сегмента.

Canadian drugs