Tyxo.bg counter

Ето и финалистите за приза „Кола на Годината“

Водещите журналисти в областта избраха най-добрите в шестте категории. По време на финала ще бъде определен и най-големия победител


След големия тест, в който членовете на „Прес Авто Клуб България“ имаха възможността да опреснят впечатленията си от претендентите, бяха определени и финалните петици. Ето ги и тях:


ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ:

COTY-2019-1
Audi A6, BMW 8, Ford Focus, Kia Ceed, Peugeot 508
Многофункционални: Citroen Berlingo, Opel Combo, Peugeot Rifter, Mercedes X-клас, Ssangyong Musso
CROSSOVER: BMW X5, Citroen C5 Aircross, Honda CR-V, Suzuki Jimny, VW Touareg
ЕКО: Hyundai Kona Electric, Lexus LS, Mitsubishi Outlander PHEV,Nissan Leaf
ПРЕМИУМ: Audi Q8, BMW 8, BMW X5, Volvo V60, VW Touareg
ГРАДСКИ: BMW X2, Hyundai Kona Electric, Mahindra KUV 100,
Nissan Leaf, Volvo XC40

Конкурсът „АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2019“

COTY-2019-2
е интересен и важен, както за бизнеса, така и за всеки клиент, който се интересува и му предстои да избира кола. Тази година в провеждането му се включиха редица партньори: веригата бензиностанции OMV с висококачествените си горива MAXX MOTION; фирма Лазурит 94, която предлага най-добрите авторепарационни услуги и бои. Тя, между другото, ще празнува тази година четвърт вековен юбилей на нашия пазар. Официалната церемония ще се проведе в луксозната атмосфера на Естерхази бар, а гостите ще се насладят на френските вина LAROCHE и и ирландското Tullamore Due.
Моделите, които сега участват в конкурса, вече са в продажба. Но всъщност най-актуални те ще бъдат именно през 2019 година. Приятно е да отбележим, че пазарът на нови автомобили у нас за поредна година бележи сериозен ръст.

Продадени са 39 984 леки и лекотоварни коли до 3,5 тона,

COTY-2019-3
което вече ни доближава до най-добрите 2007 и 2008 година. Затвърждава се и още една хубава тенденция от гледна точка на обновяването на родния автопарк. Сделките с употребявани автомобили все още са в пъти повече от тези с нови, но съотношението между тях трета поредна година се подобрява. През 2018 г. на всеки нов реализиран автомобил отговарят малко над 6 употребявани.
При новите коли челната тройка изглежда така: 1/ Dacia– 4 666, 2/ Renault – 4 030, 3/ Skoda – 3 752. От премиум марките най-продавана е BMW – 1 110. Интересното е, че луксозните возила са над 10% от общата бройка, като клиенти са се качили и в по-екстравагантни нови автомобили – Tesla – 4, Ferrari – 7, по една бройка Rolls Royce и Lamborghini и др. От средата на годината у нас има и една съвсем нова марка на пазара – индийската Mahindra, от която вече са продадени 8. Очаквано, при употребяваните коли най-предпочитана е германската техника от VW – 36 000 бр.

Canadian drugs