Tyxo.bg counter

Щракнаха и Mercedes AMG GLB35 SUV

Маскираният прототип има по-големи, спортни спирачки, както и уголемени ауспухови накрайници. Както и по-ниско окачване. Все черти на AMG версиите


Малко преди да видим официалното представяне на стандартния компактен SUV GLB, шпионите засякоха и муле с по-динамични характеристики. Може да е и камуфлажен трик, но решетката е от вида Panamericana, също характерна за AMG моделите.

Всичко това ни кара да смятаме, че пред нас е наистина „черешката на тортата“ за модела. Това означава, че

под капака ще видим новия двигател на марката М260,

Mercedes-AMG-GLB35-Spied-1
който ще има подобрена турбина в сравнение със стандартния вариант.
Освен това, както при А35 hatchback, ще видим и в GLB35 специално доработената 7 степенната DCT трансмисия от AMG. При А35 тя ускорява автомобила от място до 100 за 4.7 секунди. Вероятно при по-тежкото GLB това упражнение ще става малко над 5.0 секунди.
Това означава, че

мощността със сигурност ще бъде над 300 к.с.

Mercedes-AMG-GLB35-Spied-2
Както и при останалите спортни модели от Германия, максималната скорост ще бъде ограничена електронно на 250 км.ч.
Като оставим настрана предишните предположения, че модела ще бъде мини G-Class, от шпионските кадри виждаме, че е по-оптекаем от очакваното. GLB 35 е построен върху платформата MFA2 като новата A-Class.

Ролята на модела е същата като тази на B-Class
– да бъде по-просторна и практична от GLA

Mercedes-AMG-GLB35-Spied-3
В тази връзка е редно да отбележим, че модела идва в два варианта. Стандартният ще изглежда като BMW X1, докато версиите 35 ще приличат на Audi SQ2. „Нормалните“ версии на компактния SUV ще имат къщата двигателна гама като тази в А-Class. Официалното представяне ще бъде през пролетта, а първите продажби стартират по-късно през годината.

Canadian drugs