Tyxo.bg counter

Aspark Owl – най-бързия японски суперкар

Спринтира от място до 100 за 1.9 секунди. Електричката има намерение да постави нов рекорд за скорост на Нюрбургринг


Дебютът на Aspark Owl бе през 2017-а на изложението във Франкфурт. Двувратката е много впечатляваща като визия. Нейната височина е само 99 см, а тежината само 850 кг. Тя има на разположение два ел.двигателя, като сумарната им мощност е 435 к.с., а максималния въртящ момент 764 Nm.

Те се захранват не само от батериите, но и от наличието на супер кондензатори. Това, обаче, не е достатъчно за такъв амбициозен проект. Ето защо,

след година от компанията промениха мощността

Aspark-Owl-EV-1
Вече има четири ел.мотора, които генерират 1166 к.с. и 885 Nm въртящ момент.
Благодарение на тези промени, по време на изпитанията в Япония, хипер спортиста успя да спринтира от място до 100 км.ч. само за 1.921 секунди. Всичките промени бяха направени с цел да бъде създаден най-бързия японски електрически спортен автомобил.
Но,

една от най-близките цели на компанията е
да подобри рекорда за скорост на Нюрбургринг

Aspark-Owl-EV-2
Сега той принадлежи в категорията на китайската хипер спортна електричка Nio EP9. Той има четири ел.мотора, мощностот 1360 мустанга и 1480 Nm въртящ момент. Въпреки по-голямата си мощност, той спринтира от място до 100 за 2.7 сек. Неговият рекорд на Нюрбургринг е 6.45,90 секунди, което е с 1 секунда по-бавно от Lamborghini Aventador SVJ.

Canadian drugs