Tyxo.bg counter

VW планира електрически SUV

Той трябва да влезе в битка за клиенти с възраждащия се Land Rover Defender и Jeep Wrangler. Чака се реакцията на клиентите


Шефът на стратегическия отдел в концерна Михаел Йост съобщи новината пред немко издание. Дори има и рисунки на бъдещия всъдеход, както и някои по-реалистични рисунки, направени върху базата на скиците.

Йост е споделил, че неговата идея е спечелила вътрешно съревнование в концерна, но

за да бъдат сигурни, че идеята ще бъде посрещната
добре от публиката, първо я пускат в обръщение

VW-I,D,SUV-Teaser-1
Чакат се отзивите.
Според боса, който не е потвърдил 100 процента, че модела ще бъде изцяло електрически, обяснява, че ще носи обозначениено на суббранда I.D. Това, обаче, означава точно това. По нататък в изказването си, той обяснява, че няма много производители на електрически SUV-ове в сегмента и това е добра възможност.

Базата на бъдещата off road електричка
ще бъде новата MEB платформа,

VW-I,D,SUV-Teaser-2
предназначена именно за модели с такова задвижване. Ще има две дължини. Късата е с три врати и 4500 мм дължина. По-дългата е 4850 мм и е с пет врати. Това ще рече, че се позиционира между Tiguan Allspace и Touareg.
От предишни анонси на VW знаем, че моделите с обозначение I.D. ще предлагат повече вътрешно пространство в сранвение с конкурентите. Но да се върнем към всъдехода. Той няма да бъде луксозен. В него ще има доста пластмаса и няма да е проблем вътрешното измиване с водоструйка.
Това би означавало да не бъде капризен на замърсяване извън нормалните пътища и с малко по-ниска цена.

Съществен момент за този вид
автомобили е автономния пробег

VW-I,D,SUV-Teaser-3
Очакванията са да може с едно зареждане да изминава 600 км. Поне такива са предварителните данни за възможностите на MEB платформата.
Дата за началото на производството не се споменава. Но щом се чака резултата от обратното мнение на потребителите и като прибавим нужната подготовка, то вероятната най-ранна дата е през 2021-а.

Canadian drugs