Tyxo.bg counter

Новата Captiva –

повече място и по-голяма мощност

За първи път новият кросоувър на „Шевролет“ – Captiva бе представен на тазгодишното автомобилно изложение в Париж. Новото поколение предлага обновена предна част и усъвършенстван дизайн, а също така доста подобрения в салона и нова линия двигатели.Captiva е пълноценен спортен кросоувър със сериозен и динамичен характер, благодарение на системата за пълно задвижване на колелата, контролиран от електроника, който равномерно разпределя мощността на двигателя. В същото време новата Captiva запазва всички свои предимства – адаптивност и три реда седалки, които позволяват комфорт на седмина пътници.
Оттакто първият модел се появи на пазара през 2006 г., Captiva си спечели много привърженици със своя привлекателен дизайн. Новото поколение пък обещава да стане още по-добро.

Многото нововъведения,

които добавят атлетичност на автомобила, веднага се виждат, ако го погледнете отпред – нова, остра и агресивна форма на капака; увеличената решетка на радиатора, разделена на две половини с фирмената „пеперуда“ на „Шевролет“ между тях; призматичната форма на фаровете и интегрираните в огредалата мигачи. До радиаторната решетка са разположение страничнити въздухозаборници, изпълнени в доста по-ъгловата форма и подчертаващи спортния стил на новата Captiva. Автомобилът има също така нова цветова гама. А 17 или 19-инчовите джанти прекрасно подхождат на новия екстериор на автомобила.
Под новия капак на Captiva също така има доста много промени. Следващото поколение ще бъде оборудвано с четири нови мощни двигатели, задвижвани от механична или автоматична 6-степенна скоростна кутия, която осигурява мощно, но плавно движение. Новата линия двигатели, която се състои от два бензинови мотора (2,4 л и 3 л) и два турбодизелни (по 2,2 л) обединява съвременни технологии, насочени към оптимална производителност и

икономия на гориво.

С появата на новия V6 двигател с обем 3,0 л и мощност 258 к.с., с директно впръсване на горивото и система за изменение фазите на газоразпределението, Captiva ще стане вторият по мощност автомобил в този клас. Новият 2,2-литров турбодизелов двигател със системата common rail ще бъде достъпен с мощност 163 или 184 к.с. Последният от новите двигатели е 2,4-литровият DOHC със система за изменение фазите на газоразпределението и мощност 171 к.с. И двата 2,2-литрови дизела, както и 2,4-литровият бензинов могат да бъдат поръчани както с предно така и с пълно задвижване.
Шасито е пренастроено с цел подобрение дивамиката на автомобила, повишената устойчивост, ходовите характеристики и комфорта. Системата за стабилизиране ESC, за контрол на сцеплението на гумите с пътя TSC и спирачния асистент BAS, влизат в стандартната комплектация. А предните и страничните въздушни възглавници осигуряват високо ниво на безопасност за пътниците. На борда попадате в просторен и въздушен интериор, багажникът е огромен.

Обемът е от най-добрите в класа.

Както в пет, така и в седем местната версия. В подобренит интериор на Captiva вече има доста нови обработени и текстилни материали, придаващи на автомобила по-съвременен вид и усещане. Дизайнерите успешно са вписали в интериора някои детайли, характерни за последните модели на „Шевролет“. Като синята подсветка и „оплитащи“ предната част на салона елементи на дизайна, които преливат върху страничните врати и създават усещане за две отделни кабини. Новата Captiva е оборудвана и със система за подпомагането на потеглянето по наклон и електронна ръчна спирачка. На централната конзола има още повече свободно място, включващо място за поставяне на 2 бутилки от по 1 л. Аудиосистемата е оборудвана с Aux, USB и Bluetooth. Пътниците могат още по-добре да се насладят на музиката, благодарение на подобрената шумоизолация, която ефективно спира звуците на двигателя, на вятъра и на лошия път. Captiva също така може да бъде оборудвана с навигационна система със сензорен дисплей и камера за задно виждане, която подпомага паркирането. За своята цена кросоувърът предлага максимума – мощни, но икономични двигатели, 4х4, простор и вариативност на салона. Окачва се автомобилът да бъде пуснат на европейския пазар през есентта на 2011 г.

Canadian drugs