Tyxo.bg counter

Skoda Scala срещу VW Golf и Ford Focus

Моделът е базиран върху платформата на Polo, но е по-голям от Golf и предлага не само повече пространство, но е по-евтин


Умната политика на Skoda отново влезе в действие. Новият член на фамилията Scala замества Rapid, който е позициониран между Fabia и Octavia. Но, сериозно се намества в битката за клиенти с именитите конкуренти Golf и Focus.

Това вече са

официалните фотоси, които ни дават реална
представа за това, как ще изглежда автомобила

Skoda-Scala-Oficial-1
Неговият първообраз е Vision RS Concept, който видяхме по-рано тази година.
Въпреки че е върху платформата на Polo, Scala е със 100 мм по-дълъг от Golf. Междуосието също е по-голямо с 12 мм, което е огромно предимство. Най-вече за вътрешното пространство. Това е огромно предимство, като се има предвид, че ще бъде и по-евтин от конкуренцията.

Базовият двигател в автомобила

Skoda-Scala-Oficial-2
е добре известния от VW груп с три цилиндра. Най-мощниат е с обем 1.5 литра, турбина с четири цилиндъра от семейството EVO. Ще има и 1.6 литров дизел. Трансмисията е DSG за по-мощните версии като опция.
Интериорът е изцяло нов, като в него са използвани по-качествени материали, а качеството е по-високо.

Оформлението на таблото е изцяло ново,

Skoda-Scala-Oficial-3
което ще видим в следващите модели на бранда.
Другият важен елемент от новата Scala, е визията. В нея виждаме новия дизайнерски език на Skoda, който е по-динамичен и заострен. Това определено превръща модела в основен играч в сегмента, предлагащ повече предимства за по-ниска цена.

Canadian drugs