Tyxo.bg counter

Nissan GT-R50 by Italdesign в 50 броя

Цената на всеки един от тях е €1 милион. Всичките ще бъдат произведени в рамките на следващите две години


Вероятно най-големите фенове на автомобилите си спомнят овациите които предизвика концепта на Italdesign по време на Goodwood Festival of Speed. След много положителни отзиви в Интернет, бе решено да се произведат само 50 бройки, всяка на цена от €1 милион.

Творението на италианските тунингари е

посветено на юбилея 50 години
от създаването на версиите GT-R

Nissan-GT-R50-1
Това, което имаме като информация от Nissan, е че автомобила няма да има визуални промени от прототипа.
Началото на проекта бе дадено в дизайнерското студио на компанията в Сан Диего. Контролът е бил на отдела за специфични прототипи в Англия. Италианците са дали финалните щрихи и най-важното – техническите спецификации за производство. Те са разработили и опциите за персонализация. По тази причина и производството ще бъде в Торино, Италия.
GT-R50 ще бъде построен върху платформата на стандартния GT-R. Естествено,

под капака ще видим тунигованата версия от
Nismo на двигателя 3.8 литра, V6 с две турбини

Nissan-GT-R50-2
Според Nissan, мощността е 710 к.с.
Тя е достигната чрез замяната на турбините от стандартния GT-R с тези от бегачката GT3. Към това са добавени по-големи интеркулъри, специални валове и бутала. За да може тази мощ да се предаде на колелата по най-добрия начин, е усилена и подобрена автоматичната 6 степенната трансмисия с два съединителя. Както може да се очаква, задвижването е на четирите колела.
Накрая, но не и без значение е ревизирано окачването. То е адаптивно, като амортисьорите са Bilstein. Базовата цена започва от €990 000, но с опциите, таксите и хомологацията ще надхвърли милион.

Canadian drugs