Tyxo.bg counter

Непознатият Rivian покза R1T в Лос Анджелис

Американският старт ъп залага на електрическите модели. В града на ангелите показа SUV и пикап


Тенденциите в индустрията показват, че бъдещето ще бъде окупирано от електричките. Но, традиционните производители трудно могат да започнат с изцяло такива модели. Много по-лесно, е когато сега започваш.

Преди време информирахме за компанията Rivian- Тогава

бе анонсирано от тях, че първия им модел ще бъде
всъдеход. В Лос Анджелис, обаче, те показаха и пикап

Rivian-R1T-EV-PickUp-1
Той е със забележителни размери – 5475/2015/1815. Задвижва се на ток, четирите колела са двигателни и е насочен към активните хора с модерно мислене.
Той носи кодовото обозначение R1T и е определен от създателите си като „Електрическо приключенско возило“. Може да измине с едно зареждане на батериите малко повече от 643 км и има достатъчно място за комфортно возене на петима. Към това добавяме и легена, който е доста функционално замислен. Има и интегрирано водно легло.
Интересното, е че

мощността на всеки от четирите ел.мотора – по един
на всяко колело, е 147 kW, което дава 14 000 Nm

Rivian-R1T-EV-PickUp-2
сумарен въртящ момент или по 3500 на всяко колело. Потребителите могат да избират от три мощности на батериите. Базата е 105 kWh. Следват 135 и 180. В зависимост от мощността, идва и разликата в автономията. Най-малкият е 370+ км, средният е 482+ и върховата изминава 643+. При нея старта от място до 100 става за 3.0 секунди.

Този пикап на бъдещето е микс от
съвременни технологии и проходимост

Rivian-R1T-EV-PickUp-3
Точно това е неговия голям плюс. Клиренсът е сериозен, окачването адаптивно, в зависимост от терена, а оборудването премиум. За управлението на всички системи се грижат радари, датчици, ултра звукови сензори, GPS и още какво ли не. Тук ще отбележим, че пикапа има ниво 3 за автономност при движение по магистрали. Очакваният старт на продажбите е 2020-а.

Canadian drugs