Tyxo.bg counter

Mazda 3 2019 – нова визия и технология

Конкурентът на Golf и Focus чупи скучните традиции за визия в класа и предлага нов прочит на двигателя с вътрешно горене


Откакто се освободи от опеката на Ford, Mazda върви все нагоре. Това веднага се забеляза с въвеждането на дизайнерския език Kai, който отреди на бранда по-достойно място в индустрията.

Още от пръв поглед на фотосите се вижда, че

визията е така променена, че чупи
всички постулати в сегмента

Mazda3-2019-1
И ако трябва да сравняваме маздата с двата лидера по продажби – Golf и Focus, изглежда в пъти по-модерно.
Предницата е по-ниска, а капака по – дълъг от зосегашния вариант. Линията на прозорците е променена и така общото усещане е за динамизъм и спортна осанка дори в покой. По-широката решетка пък създава усещането за по-голям и мощен автомобил.

Под капака има една нова технология,

Mazda3-2019-2
която със сигурност подобрява работата на стандартните двигатели с вътрешно горене. Инженерите на Mazda са поставили високо технологичните Skyactiv Х двигатели.
Но те имат една добавка. Моторите комбинират технологията както на дизеловите, така и на бензиновите образци. Какво означава това? На първо място е

увеличена компресията, която е позната от дизелите

Mazda3-2019-3
В добавка има традиционното запалване със свещи от бензиновите. По този начин се подобрява ефективността на изгарянето, увеличава се мощността и се намалява разхода. Не на последно място се редуцират и вредните емисии.

Canadian drugs