Tyxo.bg counter

Range Rover Evoque – малкия Velar

В Лондон бе представена втората генерация на един от най-продаваните модели на марката. Той е привлякъл нови клиенти


В британската столица бе представена втората генерация на Evoque. На пръв поглед, може да помислим, че това е един скучен фейслифт. Но, когато се вгледаме по-внимателно, ще установим разликите.

Веднага може да се установи, че

спортната визия на всъдехода е запазена

Evoque-IIGen-1
Това не е лошо, като се има предвид, че клиентите харесват именно такава форма. Първото нещо, което установихме, е че вече липсват пластмасовите детайли на калниците.
Оттук следва, Evoque вече на висок глас заявява, че е градски кросоувър. Ето и някои данни по този повод от Land Rover. В Европа 73% от притежателите на модела живеят в града. 70 на сто от тях нямат деца, а 50% са непрекъснато с електронни устройства. И не на последно място,

70% от притежателите на Evoque
за първи път купуват Land Rover

Evoque-IIGen-2
Така че модела трябва много внимателно да се обновява. Затова и визията не е променяна. Въпреки това, предницата на автомобила е инспирирана от Velar. Вече виждаме по-големи въздухосборници. Променената предница и новите въздухосборници ни помагат много по-лесно да различим втората от първата генерация.
Задницата на Evoque също прилича на Velar, най-вече по тънките задни светлини. Другата промяна там е свързана с по-късите надвеси. Дръжките на вратите също се прибират като при по-големия брат.
Всички

тези архитектурни подобрения водят до един много важен резултат – модела ще има plug-in hybrid – на технология

Evoque-IIGen-3
Но, на по-късен етап. Това ще бъде и първата такава система на задвижване, коятоще се използва от Land Rover. Освен това, производителя обещава повече пространство отзад.
Там пространството е увеличено с 20 мм, а багажния отсег е увеличен с 10%, достигайки 591 литра. Въпреки тези чисто комфортни промени, автомобила запазва и своята проходимост. Той има задвижване на четирите колела и с лекота преминава през водни препятствия от 60см.
Интересна добавка в новия Evoque е наличието на Ground View Technology, която показва на водача какво има в непосредствена близост пред автомобила.

Canadian drugs