Tyxo.bg counter

Може ли Opel да възроди модела Record?

При такъв сценарий може да се превърне в конкурент на Audi A7 и Mercedes CLS. Дали PSA ще подкрепи идеята на Луис Карлос Морено?


Не е тайна, че в миналото групата PSA не успя да се наложи в категорията на луксозните модели. В същото време Opel, която вече е под шапката на французите, имаше успешни години с Record и по-дългия Senator.

Моделът

Record се произвеждаше от 1953-а до
1986-а, когато бе заменен от Omega

Opel-Rekord-Rendering-1
Тя пък бе спряна от производство през 2003-а. На нейно място бе възкачена Vectra, която от своя страна бе заменена от Insignia.
Причините за тези рокади са много и имат основание. Но, в категорията на премиум моделите успяват да се задържат твърде малко брандове. Сега е ерата на кросоувърите и SUV-овете. Въпреки това, все още в категорията властва германското трио.
Това дава основание на

дизайнера Луис Карлос Морено да предложи визия на Record,

Opel-rekord-rendering-2
която го превръща в истинска лимузина – флагман от 21-и век. За целта той използва настоящия дизайнерски език на бранда, като прави едно издължено тяло с формата на купе, но с четири врати и мястоза петима.
Ако евентуално PSA се заинтересува от това, да възроди този премиум автообил може

по-лесно да пробие на пазара в Северна Америка,

Opel-rekord-rendering-3
където има намерение да стъпи за втори път. А не е тайна, че там Opel би бил по-разпознаваем. А защо не на по-късен етап да видим и дериват с лъва отпред.
На този етап имаме много въпроси и почти никакъв отговор дори на част от тях. Но, както вече се убедихме многократно, в тази индустрия никога не трябва да се казва никога. Така че защо в близко бъдеще да не видим възраждането на Record?

Canadian drugs