Tyxo.bg counter

Range Rover автономно обикаля из Ковънтри

Range Rover Sport завърши първата досега автономна обиколка по едни от най-предизвикателните пътища във Великобритания


Прототипен автономен Range Rover Sport се справи с трудния път Coventry Ring Road, като успешно смени лентата, сля се с останалия трафик и излезе от кръстовища с максимално допустимата скорост от 60 км/час.

Тестът е

част от правителствено спонсорирания проект
UK Autodrive на стойност 20 милиона паунда,

RR-Self-Driving-2
който приключва този месец след тригодишна програма. Инженерите на Jaguar Land Rover проведоха значителни тестове върху автономната технология на затворени писти, преди да се насочат към обществената пътна мрежа в Милтън Кейнс и Ковънтри.
Range Rover Sport, избран заради динамиката и съществуващите му характеристики като Адаптивен автопилот, бе модифициран да включва допълнителни навигационни сензори, радар и лидар. В съчетание с проучванията на проекта UK Autodrive

автомобилът вече може автономно да се справя
с кръгови кръстовища, светофари, пешеходци,

RR-Self-Driving-3
велосипедисти и други превозни средства по сложни пътища. Може също така да се паркира.
Марк Кънд, Мениджър Проучвания на автономни автомобили, Jaguar Land Rover, каза: „Пътят Coventry Ring Road е известен със сложните си входове и изходи. Това създава много предизвикателни условия, особено когато човек е под напрежение в час пик. Нашият автономен автомобил не се влияе от същото напрежение, разочарование или умора, които един водач може да изпитва, затова може да превърне една потенциално много стресова ситуация в напълно спокойна.“
Висококвалифицираните инженери на Jaguar Land Rover са разработили и свързани функции като част от UK Autodrive.

Технологиите, подобряващи безопасността и
намаляващи вредните емисии, използват интернет,

RR-Self-Driving-4
за да свързват автомобилите един с друг и с инфраструктурата, например със светофарите.
UK Autodrive е спомогнал за ускоряването на развитието на бъдещите автономни и свързани технологии на Jaguar Land Rover. Също така той засилва позицията на Мидландс като център за иновации в мобилността. Най-големият автомобилен производител на Великобритания със седалище в Ковънтри работи по напълно и частично автономни автомобилни технологии, за да предложи възможност за избор между ангажирано и автономно шофиране. Визията на компанията е да направи своите автономни автомобили проходими във възможно най-широк обхват от терени и метеорологични условия, като винаги предоставя на клиента опцията да си възвърне контрола.

Canadian drugs