Tyxo.bg counter

Dongfeng Rich 6 – евтината Navara

Двата пикапа се правят на един и същ конвейр, но китайския вариант е по-евтин с 40%. Има две мощности, но идва ли в Европа?


Култовият пикап на Nissan вече има трети клонинг. След като даде донорството си на Renault Alaskan и Mercedes X-Class, дойде ред и на китайската версия. Navara отдавна се прави там, но Rich 6 от самото начало е замислен като по-евтин вариант.

За да се случи това, решението е само едно – да се използват максимално евтини китайски агрегати. Въпреки това,

шасито, задния мост и кабината
са абсолютно еднакви с тези на донора

Dongfeng-Rich6-PickUp-1
Дори при външните панели на вратите няма никаква разлика. При внимателно вглеждане двата модела се различават много малко.
И все пак има някои отлики. Това е различната визия на предната решетка. Леко са променени задницата, светлините и бронята. Дължината от 5290мм при Rich 6 е само във варианта с четири врати. При товарния вариант, легена е 1510.

Когато се вгледаме в интериора, той също е като при
Navara. Но, нарочно е направен да изглежда по-евтин

Dongfeng-Rich6-PickUp-2
Иначе като оборудване клонинга не е по-различен от оригинала. Забелязваме същата мултимедийна система, кожен салон, електрически седалки отпред, камера за заден ход и естествено, климатик.
Накрая, но не и по значение идва втората разлика. Двигателната гама. Оригиналната Navara се предлага с 2.5 литров мотор, който има 184 к.с. Докато Rich 6 има на разположение два агрегата, които са произведени по лиценз от Dongfeng.
Единият е бензинов, с обем 2.4 литра и мощност 158 к.с. Вторият, е турбо дизелов, който е 2.5 литра и 140 к.с. Първият
може да се поръча с петстепенна ръчна трансмисия, или със шест степенен автомат.

Всички варианти на пикапа ще бъдат
както със задно, така и с 4Х4 задвижване

Dongfeng-Rich6-PickUp-3
Тук е мястото да отбележим, че по информацията от Dongfeng, пътното поведение и проходимостта на оригинала са запазени. Но, китаеца има едно голямо предимство – цената. Той е с 40% по-евтин от донора. Въпреки че отстъпва по мощност.
Има и още едно неизвестно. Дали деривата ще се появи на Европейския пазар или ще остане само за местно ползване.

Canadian drugs