Tyxo.bg counter

McLaren Speedtail – най-бързия досега

От модела ще бъдат произведени само 106 бройки. Той е наследник на Р1, от място до 300 е по-бърз от него и вдига 403 км.ч. Вече е разпродаден


Най-накря разбрахме някои данни за дългоочаквания наследник на култовия модел Р1. Той е по-бърз от него и се превръща в най-сериозния конкурент на Bugatti Chiron. От него ще се произведат само 106 бройки, но всички вече са продадени.

Първите от тях ще бъдат доставени през 2020-а, но чакането си заслуава. Не напразно

от McLaren го определят като hyper GT

McLaren-Speedtail-1
Мощността на супер кара е 1036 к.с. ускорява от място до 300 за 12.8 секунди, докато Р1 прави упражнението за 16.5. Общата тежина на автомобила е 1430 кг, въпреки че е хибрид.
Понеже стана дума за хибридната установка, под капака е монтиран 4.0 литров, V8 с два турбо компресора. Към него е добавен ел.мотор, който се захранва от батерии, разположени между мотора и пъсъжерите. Мощността се предава на задния мост чрез сдем степенната трансмисия на McLaren. В крайна сметка максималната му скорост е 403км.ч.
Въпреки тези превъзходни спортни характеристики, автомобила е конструиран за движение по пътищата. Неговата дължина е 5137мм, което е толкова, колкото удължената версия на S-Class.

Speedtail e построен около индивидуално
създаден за него карбонов монокок

McLaren-Speedtail-2
Тялото има формата на капка, като цялото е направено от олекотени материали.
Окачването е активно, с алуминиеви детайли. Спирачните дискове са карбон- керамични, за да укротят сериозната мощ. В купето се виждат множество въздуховоди. Те трябва да разпределят по най-добрия начин потоците въздух за да може да се запази стабилността и управляемостта.
От аеродинамични съображения на вратите няма традиционните дръжки.

Огледалата за обратно виждане са заменени
от камери, които се прибират във вратите

McLaren-Speedtail-3
Отзад има два подвижни елерона, които са едно цяло с основното тяло на супер кара, а разстоянието между тях и него е 1 мм. В салона има три спортни седалки, като тази на водача е в центъра. Другите две са отстрани, леко назад. Горната част на предното стъкло се самозатъмнява.
Сплитера и дифузьора са направени от Titanium Deposition Carbon Fibre, който има вградени титанови нишки.
Всичко в тази кола се персонализира. Така че всичко това си има цена. Базата, ако въобще може да се каже така, е £1.75 милиона. Но с опциите сумата може да нарасне с още £475,000.

Canadian drugs