Tyxo.bg counter

Идва ли краят на Smart?

Дали електрификацията на моделите ще спаси бранда от закриване предстои да разберем след няколко години


Smart отдавна е символ на малката градска кола. Още повече, че когато няма място за паркиране, със Smart можете да се вмъкнете и в най-малкото пространство. Напоследък, обаче, инвестициите в бранда са значителни, но Mercedes не иска да го произвежда сам.

На този етап марката е

съвместен продукт между германците и Renault

Smart-ForFour-1
Французите със сигурност вече имат други намерения. Те смятат да се отдръпнат от кооперацията когато дойде естествения край на актуалните модели Twingo и ForFour. Със сигурност модела на Renault ще бъде обновен. Но французите нямат намерение да продължават с производството на Smart.
Какво да очакваме от градския мъник? На първо време,

през 2020-а всички бензинови
мотори ще се заменят с електрически

Smart-SUV-2
Дали това е достатъчно да спаси от закриване през 2026-а марката? От Mercedes липсва желание сами да правят „гражданина“.
Това е доста неприятен факт за феновете на Smart. И все пак има една искрица надежда. Според източници близки до трилъчата компания,

има планове бранда да порасне

Smart-EV-3
Ако това се случи, Smart може да се превърне в конкурент на MINI. Затова, обаче трябват сериозни инвестиции. Все пак британеца е в премиум сегмента, докато Smart не е. Въпросът е дали в Щутгарт са готови за такива сериозни разходи. Малки са шансовете Mercedes да направи в този сегмент свой модел, който е под A-Class.
Но и тук има въпросителни. През 2021-а ще видим плановете за следващата генерация А-Class, която идва през 2025-а. Тя ще има модулна платформа, която може да се скъси и върху нея да се направи градска кола.

Canadian drugs