Tyxo.bg counter

CLS

Mercedes представи CLS №2

Преди шест години Mercedes се озова в пионерска роля, представяйки първото масово премиум купе с четири врати – CLS. Очакванията на компанията бяха надминати и успехът на елегантния автомобил бе голям.Запазвайки основните черти и характеристики, но добавяйки най-модерна техника, германската компания представи изцяло новата втора генерация.
Според шефа на дизайна на Mercedes Горден Вагенер, CLS е явен предвестник на бъдещия дизайнерски език на марката, с което се превръща и във важен модел за концерна. CLS притежава дълъг преден капак с „излята“ в предната му част радиаторна решетка. Централната част на решетката с голямата звезда са оформени индивидуално, за да изпъкват от капака и изразяват връзката си с купетата на Mercedes, както и с най-новия спортен модел на марката – SLS AMG. По-издутата задна част около калниците свързва модела с E-клас, на чиято техническа платформа той се базира.
Изцяло светодиодни фарове са една от опциите в новото купе, която за първи път се вгражда серийно в автомобил. С помощта на новата система могат да бъдат управлявани многобройни функции по осветяване на пътното платно, без заслепяване на предните автомобили. Сигурността е подобрена и от асистенти за смяна на лентата на движение, за движение в лента, за наблюдаване на „слепия ъгъл“ и система за нощно виждане.
Елегантност, лукс и екстравагантност изпълват купето на новия CLS. За вътрешността се предлагат пет интериорни цвята, пет вида апликации и три вида кожени тапицерии, които правят възможностите за индивидуализация много големи. Купето излъчва едновременно топъл уют и модерна технологичност, а повърхностите са гладки или матирани. Тапицерията на арматурното табло е шита на ръка, преди машинно да бъде уплътнена с пяна. Особено елегантно изглежда кожената тапицерия Passion, която не е пигментирана и по този начин запазва естествената си пореста структура. Интериорът е завършен от различни елементи за декорация. Те могат да са от дърво, пиано-лак или карбон.
За първи път CLS ще се предлага и с четирицилиндров двигател. В модела CLS 250 CDI работи 2,2-литров турбодизеов агрегат с мощност 205 к.с. и максимален въртящ момент 500 Нм. CLS 350 CDI, който ще дойде на пазара през януари 2011 г. е с мощност 265 к.с. и 620 Нм въртящ момент, извлечени от шест цилиндъра. Към по-големия дизел се предлага и двойно предаване, което също за първи път се появява в CLS. При бензиновите двигатели откриваме един V6 – в модела CLS 350 CGI – с мощност 306 к.с. и 370 Нм въртящ момент и един V8 – в модела CLS-500 – с мощност 435 к.с. и 700 Нм. С по-мощния бензинов също се предлага двойно предаване. Очаква се появата и на CLS 63 AMG с мощност 544 к.с. и 800 Нм въртящ момент, като двигателят вече няма да е атмосферен, а битурбо V8. Всички агрегати са комбинирани със старт-стоп система.

Canadian drugs