Tyxo.bg counter

FIAT Ducato 4X4 Expedition

Специалната версия засвободното време бе представена по време на Dusseldorf Caravan Salon в Германия


Лятото си отива, но тези които обичат активния отдих и авантюрите, вече обмислят следващия сезон. За тях, в Германия, се провежда всяка година по това време най-голямото изложение за каравани.

Именно там, видяхме едно предложение от поделението Professional, което е отделна единица от FIAT.

Върху модела Ducato Camper Van е създаден
кемпер, който може да предизвика интереса
на всеки средно статистически активен човек

FIAT-Ducato-4X4-Expedition-1
В последните години като че ли доминантата при тези возила бе наложена от VW и други германски производители, но италианците показаха, че още ги бива. Кемперът е направен върху дългата платформа на модела, което е голям бонус. Клиренсът е увеличен, задвижването е 4Х4 от Dangel, гумите са типични за Off Road. Багажникът на покрива побира доста важни неща за една експедиция или по-сериозно къмпингуване. Като се започне с поне две резервни гуми, туби с гориво и естествено, багаж.

За по-добрата видимост са монтирани в
предната част на тавана допълнителни светлини

FIAT-Ducato-4X4-Expedition-2
Естествено, за да реализира и икономия и да придаде модерна визия, имаме LED осветление. В салона откриваме кожен салон, който се оформя като столова или просто място за отмора на четирима. Предните кресла се завъртат на 180 градуса. Масичката е сгъваема и не отнема от пространството.

Кухненският бокс е умело замаскиран
и с нищо не издава, че се намира там

FIAT-Ducato-4X4-Expedition-3
Леглата са сгъваеми също. Вероятно са малко твърди, но могат да се използват специални сгъваеми матраци. За увеличения комфорт има монтиран климатик на тавна.
Много технически подробности липсваха. Но, ето и какво задавижва този изискан дом на колела. Двигателят е с обем 2.3 литра от вида MultiJet II. Той предоставя 150 к.с. и е напълно достатъчен. Засега, тази версия е в една единствена бройка, но при интерес, ще бъде направена в серия.

Canadian drugs