Tyxo.bg counter

BMW вади първият сериен суперспортен хибрид


През 2013 г. BMW Group въвежда в серийно производство и продажба първия суперспортен хибриден автомобил.
Това е следващата стъпка от целенасочените усилия на компанията за създаване на по-ефективни и икономични решения за индивидуална мобилност в близко бъдеще.

Моделът Vision EfficientDynamics е разработен на база на едноименната автомобилна концепция представена на Международното автомобилно изложение във Франкфурт през 2009 г. С мощност от 241 кВт/ 328 к.с. BMW Vision EfficientDynamics ускорява от 0 -100 км. само за 4.8 сек., при нива на вредни емисии 99 г/ км. Разходът на гориво е само 3.76 л/ 100 км. Тези показатели са възможни благодарение на иновативния дизайн на автомобила. С височина само 1.24 м. и аеродинамични подобрения BMW EfficientDynamics постига коефициент на въздушно съпротивление 0.22. Две вертикални врати улесняват достъпа до автомобила, който разполага с четири места.

BMW Vision EfficientDynamics се задвижва от трицилиндров турбо-дизелов двигател подпомаган от синхронен електромотор на предната ос и пълен хибриден агрегат на задната ос. Балансът между динамика и ефективност се дължи както на високоефективните елементи от задвижването, така и на интелигентната концепция за съвместната работа на трите задвижващи агрегата и прецизната система за управление на енергията, включително регенерация на спирачната енергия. В допълнение автомобилът разполага с литиево-полименрна акумулаторна батерия, специално разработена да отговаря на изискванията на суперспортния автомобил. Използването само на електрическа енергия позволява 50 км. пробег при нулеви нива на вредни емисии. В допълнение резервоарът, с капацитет 24 литра дизел, увеличава възможната дистанция до 700 км.

Въвеждането на пазара на суперспортния автомобил за пореден път затвърждава водещата роля на BMW Group като световен лидер при производството на спортни и същевременно изключително икономични автомобили. Понастоящем всички модели на компанията са оборудвани стандартно с технологии намаляващи разхода на гориво и нивата на вредни емисии. Иновациите в тази област са част от стратегията BMW EfficientDynamics, която включва още хибридни технологии и електрически системи за задвижване. С BMW ActiveHybrid 7 и BMW ActiveHybrid X6, два автомобила в серийно производство, BMW Group вече демонстрира възможностите на комбинацията двигател с вътрешно горене и електрически мотор, за постигане изключително ефективно увеличение на мощността.

BMW Group провежда също интензивни тестове в реални условия с електрически автомобили. След MINI E, скоро и BMW Active E ще допълни тестовата флота на компанията. Данните събрани в хода на използването на тези два автомобила, задвижвани от електричество и с нулеви нива на вредни емисии, ще бъдат използвани при разработването на серийният Megacity Vehicle, който предстои да бъде въведен на пазара през 2013 г.
BMW EfficientDynamics не само демонстрира последователното развитие на концепцията BMW ActiveHybrid, но и подчертава компетенциите на BMW Group в създаването на цялостни автомобилни концепции оформени в съответствие с основния принцип на BMW EfficientDynamics – понижаване на разхода на гориво и вредни емисии при запазване и увеличаване на мощността. Новият суперспортен автомобил разработен на базата на BMW Vision EfficientDynamics, подобно на Megacity Vehicle, демонстрира възможностите на ориентираната към бъдещето индивидуална мобилност, която премества границите на радостта от шофирането, толкова типична за BMW на качествено ново ниво.

Canadian drugs