Tyxo.bg counter

Peugeot с 5 години гаранция


От 1 юни всички нови автомобили Peugeot в България се продават с 5 годишна гаранция от производителя. Допълнителна гаранция от 3 години за територията на България бе добавена към досегашната двугодишна фабрична, с което Peugeot смело подчертава повишената сигурност и надеждност на автомобилите на марката, чиито модели наскоро бяха високо оценени от най-голямата автомобилна асоциация в Европа – ADAC.

Статистиките на PSA сочат, че от 2001 г. до сега Групата значително е повишила качеството на автомобилите си. През 2001 г. броят на авариите, водещи до спиране от движение на 1000 автомобила, средно за всички марки в Европа е 90, докато за PSA са били 128. През 2010 за PSA тази цифра е 50, като целта е достигане на 40. Филип Пелтие, директор качество в PSA, споделя, че този успех е резултат от целенасочени усилия.

Групата е въвела краен контрол на 2000 точки за всеки
автомобил в края на производствената лента.Пелтие отбелязва значителното подобрение при подготовката на новите автомобили в мрежата и увеличение на 3 милиона километра изпитанията преди пускането на нов модел.
Миналата седмица, ADAC публикува своя годишен статистически отчет на авариите в автомобилите. Проучването за 2010 година, направено на базата на анализ на 4,25 милиона интервенции, извършени от членовете на германския автоклуб, потвърди надеждността на моделите Peugeot.

107, 207 и 308 заемат челно място в категорията си.


207 е на 2 място (от 23 модела) и 1 сред вносните автомобили в категорията „компактни“ с голяма дистрибуция. В средния клас, 308 заема 3 място от 28 модела. Първи сред „вносните“ и единственият негермански модел сред първите 5. Peugeot 107 също се представя много добре, заемайки 3 място (от 13 модела) в категорията суперкомпактни.
С този резултат Peugeot става единствената сред вносните марки с три места в челната тройка в проучването за надеждност на ADAC 2010.

Canadian drugs