Tyxo.bg counter

Duster по-мощен от Nissan GTR? Моооже!

Чудовището на Dacia има 850 к.с. под капака и ще участва в състезанието Pikes Peak на 26 юни в Колорадо, САЩ


Румънците взривиха автомобилната общественост с новината, че правят версия на Duster с мощност 850 к.с. Спецално приготвеният вариант на модела е дело на специалистите от Tork Engineering, която подготва возилата на Dacia за зимното състезание Andros Trophee.

От предварителната информация става ясно, че под капака на “Дракула” ще бъде монтиран двигател от Nissan GT-R. За целта е поискано специално разрешение от собственика на марката Renault-Nissan. Тук най-куриозното е че моторът ще бъде по-мощен от оригинала.

При GT-R той е 530 к.с., докато в този случай конете нарастват до 850.


Тежината на състезателния Duster няма да надвишава 900 кг., което го превръща в нещо като снаряд на пътя. За целта купето е претърпяло допълнителни подобрения в аеродинамичен тунел.
Специално подготвените коли ще се управляват по време на състезанието на 26 юни, в Колорадо, САЩ, от Жан Филип Дайро, който е фирмен пилот на Skoda в Andros Trophee и от Ален Прост.
Състезанието Pikes Peak се провежда от 1916-а година и има претенциите за едно от най-старите в Америка. То е с дължина 19.99 км, има 156 завоя, денивелация от 1423 м. и никакви обезопасителни съоръжения по него.

Canadian drugs