Tyxo.bg counter

BMW 6

Новият концепт радва с динамика и стил

На завършилия скоро автомобилен салон в Париж, BMW официално показа един от новите си модели. Въпреки че 6 Series Coupe върви с префикса Concept, може да сте сигурни, че ще достигне конвейера именно в този вид, в който публиката го зърна във френската столица.

За вида на този перспективен автомобил отговорен е новият шеф на дизайнерското бюро на баварската марка Адриан ван Хойдонк, съпричастен с елегантния облик на последната „седмица“ и „петица“. Моделът обединява чертите на класическото купе на BMW: удължен капак на двигателя, къс преден надвес, изместени назад седалки за пътниците, дълга колесна база, нисък профил и плавна, динамична линия на покрива. Погледнат отстрани, създава впечатление на цялост и хармония. Линиите и повърхността преливат една в друга и придават на концепта особен спортен характер. Може да се каже, че играта между контурите и обемите напомня движението на вълни по време на прилив и отлив.
Едни от най-впечатляващите детайли на тази експериментална разработка са новите предни фарове, създадени на основата на уникална светодиодна технология. Баварската компания за първи път използва изцяло LED предни фарове, които пръскат изключително ярка бяла светлина и осветяват пътя с много голяма интензивност и точност. Добавени са и адаптивни функции на предните фарове. Характерните задни светлини с L-образна форма визуално съединяват страните и задната част на концепта BMW 6 Series Coupe. Във фаровете има 2 светодиодни ивици, по които лесно може да познаете автомобила дори през нощта. Долните фарове със същата L-образна форма допълнително подчертават оригиналния дизайн. Мигачите и стоповете също работят със светодиоди.
Салонът на автомобила се отличава с функционалност, изисканост и неповторим дизайн. Характерният за концерна стремеж да осигури максимален комфорт на шофьора, което е особено важно за едно спортно купе, най-ярко се проявява в дизайна на централния панел. Много голям интерес представлява иновационният 10,2-инчов контролен дисплей на системата iDrive, разположен на централната конзола. Подобно на серийните автомобили на BMW, концептът е снабден с технология за проектирането на приборния панел върху предното стъкло, което няма аналог в света. Феновете на музиката пък със сигурност ще оценят качеството на звука, гарантирано от системата Hi-Fi, за което се грижат 16-те високоговорителя. Системата е специално разработена за този модел и включва компоненти, създадени от специалистите по звуковъзпроизвеждаща техника от датската компания Bang & Olufsen.
Габаритите на концепта са 4820 мм, 1855 мм, 1375 мм, а обемът на багажника – 450 л. Най-вероятно е, че серийният модел ще бъде снабден изключително с битурбо двигатели. В станартния вариант под капака може да се окаже 3-литрова „шестица“ с мощност около 300 к.с. По-динамичните версии BMW ще оборудва с 4,4-литров V8 с мощност към 410 к.с. Феновете на дизеловите агрегати няма да бъдат разочаровани с 3-литвория агрегат. А любителите на високите скорости ще се зарадват на „стадото“ от 555 коня, които ще бъдат във версията M6. Серийният модел се очаква да дебютира на световния пазара през есентта на 2011 г.

Canadian drugs