Tyxo.bg counter

Spyker преговаря с китайци

Компанията призна, че не може да продаде
80 000 автомобила през тази година


Собственикът на SAAB – Spyker, обяви, че не е в състояние да достигне заплануваните продажби от 80 000 броя. В момента завода произвежда само 200 коли дневно, а това е крайно недостатъчно. Резултатите за първото четиримесечие показват загуби от 72 милиона евро.

Въпреки че миналата седмица GM даде зелена светлина на руският бизнесмен Владимир Антонов да инвестира в марката 30 милиона евро и да си върне 29.9 процента от дяловото участие,

финансите на SAAB


не изглеждат добре. Затова нейният изпълнителен директор Виктор Мюлер е започнал разговори с китайски производители. Според Bloomberg, това са Great Wall Motor Co., China Youngman Automobile Group Co. и Jiangsu Yueda Group Co. Една от тях в близките дни ще обяви своите инвестиционни намерения и ще подпише договор за сътрудничество. Той включва възможността да се произвежда марката в Китай и тя да бъде дистрибутирана в шоурумовете на една от трите автомобилни компании.
До този момент SAAB са продали 9674 коли, а са произвели 10 888. През миналата година, заради забавяне по процедурата за закупуване, са били реализирани едва 2 153 автомобила за същия период.

Canadian drugs