Tyxo.bg counter

Механик на Годината – 2011г.

Русе бе домакин на квалификационен
кръг от Състезанието


В Русе бе проведен първия квалификационен кръг на националното състезание Механик на Годината. Сили премериха най-добрите и умели автомобилни механици от града, региона и страната.

По регламент, те трябваше да сменят за време части по окачването на преден мост и части по спирачната система на заден мост. Жури от представители на организаторите Federal-Mogul и EURO 07, следеше дали задачата е изпълнена спрямо стандартите за качество.
Победител в състезанието стана Йордан Николов от София, с най-добър постигнат резултат при изпълнение на заданията от 3 минути и 47 секунди. Тримата участници от квалификацията дали най-добро време бяха наградени с купи, а всички взели участие в състезанието в Русе получиха награди, както и сертификати за участието им в надпреварата.


Federal-Mogul и EURO 07

провеждат състезанието за втора поредна година, като тази година след Русе следват квалификационни кръгове във Велико Търново (01 май), Пловдив (13 май), Хасково (14 май), Стара Загора (15 май), Благоевград (28 май), София (29 май), Враца (04 юни), Плевен (05 юни), Бургас (11 юни), Варна (12 юни).
Големият финал ще бъде на 25 юни 2011г. във Варна. По регламент, за големите награди, които ще се разпределят на финала, ще мерят сили десетте състезатели, с най-добри времена по време на квалификационните състезания. По време на регионалните състезания, служители на Federal-Mogul правят кратки презентации на продуктите на компанията. Преди началото на финала във Варна през месец юни, финалистите ще трябва да попълнят въпросници, в които да отговорят на въпроси свързани с информацията представена по време на презентациите от квалификационните кръгове. Всеки грешен отговор добавя наказателни секунди към времето на състезателя.

Голямата награда


за победителя с най-добро общо време между финалистите във Варна на 25 юни 2011г., ще бъде автомобилът, по който са работили по време на състезанието. Състезателите постигнали най-добри времена в категориите за смяна на части по окачването и съответно за смяна на части по спирачната система на финала, като награда ще имат възможност да посетят Великата китайска стена и научно-изследователския център на Federal-Mogul в Шанхай.
Миналата година, титлата Механик на годината бе спечелена от Калин Чечев от Русе с постигнат резултат на финала на състезанието от 8 минути и 04 секунди. Неговата награда от Federal-Mogul и EURO 07 бе незабравимо оф-роуд сафари в Тунис.
За подробна информация свързана с регистрация за участие в състезанието, както и за новини за състезанието и резултати от регионалните кръгове, посетете интернет страница www.euro07.bg.

Canadian drugs