Tyxo.bg counter

VW измести Toyota


За първите четири месеца на годината VW груп продаде 1.97 милиона автомобили, изпреварвайки досегашния N1 – Toyota. Най-голям дял от всички реализирани модели се пада на Audi A8, A7 Sportback и VW Tiguan.

Причината за увеличеното търсене на тези автомобили се забелязва най-вече в Китай, който от миналата година се превърна в най-големия пазар на света. Експорта на автомобили за Китай до този момент се е увеличил с 20%.

Нетната печалба на концерна за пъвото
четиримесечие достигна рекордните 1.71 милиарда.


За същият период на миналата година, те бяха 473 милиона, или увеличението е повече от три пъти.
Положителни резултати показва и другата марка на концерна – Skoda. Печалбата на марката също нараства до 187 милиона, срещу 100 милиона за първите четири месеца на 2010. Загубите на SEAT също са редуцирани. От 110 милиона, те вече са 12 милиона. Суперлуксозният бранд Bentley, също регистрира печалби, намаляващи загубите с 11 милиона, като се редуцират до 25 милиона.
Оперативната печаба на Audi е нарастнала от 478 милиона до 1.1 милиарда. Подобно е положението и при автомобилите за VW. Те са скочили от 416 милиона до 1.1 млиарда. Тези показатели ще позволят на концерна да направи

инвестиции, които ще трябва да изстрелят групата като производител N1 в сведа до 2018-а година.


Ликвидацията на дружествените активи достигна също рекордни стойности – 19.6 милиарда. Сравнено с миналата година, увеличението също е колосално – тогава те са били само 1 милиард. Тези показатели ще помогнат на VW да плати 3.5 милиарда на Porsche Holding Salzburg, най-големият търговец на автомобили в Европа. По този начин концерна придобива изключителна собственост върху него. Допълнително ще бъдат платени солидни суми за придобиването на дял от предприятието SGL Carbon, превръщайки VW във втория по големина акционер след BMW.

Canadian drugs