Tyxo.bg counter

Astra GTC идва на 7 юни

Opel представя серийната версия
на концептуален модел GTC Paris


Рюселсхайм.Tези първи снимки на новото поколение Opel Astra GTC наистина го представят на фона на виртуален пейзаж. Но в момента, в който той се носи по въображаемия път, реалните тестови автомобили преминават своите заключителните изпитателни етапи. Затова Astra GTC може официално да се нарече серийна реалност.

На 7 юни – само след шест седмици – Opel ще разкрие пълните подробности за Astra GTC паралелно с официалния старт на поръчките на новия модел. Всичко за цените, технологиите, оборудването и задвижващите агрегати ще стане ясно, а клиентите ще получат шанс да подберат идеалното съчетание за своя автомобил и да го поръчат отрано. След това


серийната версияна новия Opel Astra GTC ще отбележи своята официална премиера на автомобилното изложение във Франкфурт на 15 септември 2011 година.
Използвайки основата на миналогодишния концептуален модел Opel GTC Paris, представен на изложението във френската столица, в началото на месец октомври 2010 година, серийната

Astra GTC – Nurburgring


ще бъде петместен компактен автомобил с три врати и драматични пропорции на каросерията. Тя ще се отличава с най-доброто от последните технологии на Opel, както и с уникални характеристики на ходовата част.
Мощността на 1.6 литровия турбодвигател е нарастнала от 192 на 210 к.с., а въртящият момент достига 280 Nm. Ускорението от 0 – 100 е факт за 6.2 секунди, което превръща модела в най-бързата Astra произвеждана някога. Максималната скорост е 230 км.ч.

Canadian drugs