Tyxo.bg counter

Peugeot SXC Concept –

Нова интерпретация на темата Crossover


В началото на следващата седмица, Peugeot ще представи в Шанхай, своята последна разработка – SXC Concept. Автомобилът е дело на инженерите от Peugeot Style Studios, намиращо се в града. Чрез този Crossover компанията иска да покаже, че е отворена за създаването на автомобили, които се харесват в различни точки на света.Моделът е отражение на големия бум,

който тези возила предизвикаха в най-бързо развиващата се икономика. От друга страна, това е поредната крачка, която прави Peugeot в развитието на своята гама. Нека си припомним, че през миналата година своя дебют направиха SR1, BB1, електрическият роудстер EX1 и HR1.

SXC е съвременна интерпретация на Crossover-ите,


която се доближава по визия до всеки SUV, но без да има неговите претенции. Визията е атлетична, мощна и в същото време елегантна, много близка по стилистика на салоните. Извън тези определения, може да се каже, че това е автомобил, който има лесно разпознаваема външност. А към това се стреми всеки производител. Въпреки това, според производителя, липсва всякаква показност.
Предницата демонстрира новият прочит на френската марка. Радиаторната решетка може да се определи като „летяща”. Тя се отличава много ясно от останалата част на тялото, но е в хармония с цялото тяло.

Предните фарове поразяват като гръм


с котешкото си излъчване. Към ефекта трябва да добавим и наличието на LED светлини, които допълват усещането за непокорност. Задните светлини са в стила на марката – изглеждат като бумеранг и потвърждават динамиката в тази част на автомобила.
Размерите на концепта са както следва 4870/2035/1610 Д/Ш/В. Под капака е монтиран 1.6 литров мотор с мощност 218 к.с. В синхрон с него работи и един електрически двигател, който допълва 95 к.с. Общата мощ на хибридната система е 313 коня, като разходът на гориво е 5.8 литра на 100 км. пробег. Изхвърлянето на въглероден окис в атмосферата е едва 143 гр.

Canadian drugs