Tyxo.bg counter

Volvo освежи три модела


Шведската компания разпространи първата информация с освежените три модела – V70, XC70 и S80. Фейслифтът включва модернизация на фаровете, вграждане на светодиоди в мигачите на страничните огледала, допълнителни цветове и джанти с нов дизайн. Базовото обзавеждане също е увеличено, както и гамата на двигателите.

Тук виждаме

нов, петцилиндров дизелов агрегат, с обем 2.4 литра


и увеличена мощност. Досега, петакът разполагаше с 205 к.с., докато подобрената версия предлага 214 и въртящ момент от 440Nm. Тук трябва да се отбележи, че въпреки увеличената мощност, разходът на гориво е занижен. При проведените изпитания, S80, със система Старт-Стоп, механична трансмисия и този двигател, е дал разход в града 4.9 литра на 100 км. пробег.
Другата промяна е монтирането на

мултимедийната система Sensus,

позната от миналата година. Тя бе представена за първи път в моделите S60 и V60. В зависимост от поръчаната модификация, към нея е добавен пет или седем инчов дисплей. От там се управляват климатика и аудиосистемата.
Нов момент е възможността трите модела да се поръчват със City Safety. Лазарен сензор непрекъснато контролира дистанцията до колата отпред и ако водача се е разсеял, той задейства спирачките и автомобила спира сам. Така се избягват голяма част от пътните инциденти в града при движение с ниска скорост. Към нея се добавя и системата, която предпазва пешеходците. Чрез специално монтирани датчици, компютъра разпознава дори деца, които са по-ниски от 1м.

Canadian drugs