Tyxo.bg counter

Audi Q3

Най-малкият SUV на марката ще дебютира в Шанхай


Audi оповести, че най-малкият SUV в гамата на компанията вече е готов. Неговата премиера ще се състои на автомобилното изложение в Шанхай. В Европа, продажбите стартират през юни.

От разпространената информация става ясно, че Q3 е конструиран върху последната платформа на своя събрат VW Tiguan. Дължината му е 4390мм, ширината 1830мм, а височината 1600 мм. От снимките става ясно, че


неговата визия наподобава на купе,


но с по-голяма височина. Това не е случайно. Конструкторите са се постарали да направят един истински спортен SUV с градска идентичност. От формата се подразбира, че и въздушното съпротивление е редуцирано. То е 0.32, което е допълнителна предпоставка за по-малък разход на гориво. За да се олекоти максимално теглото, за направата на купето са използвани олекотени, високоякостни стомани. Предният и заден капак са от алуминий. Общото тегло на Q3 е под 1500 кг.
Това, което се забелязва от пръв поглед, са типичните черти за едно Audi – голяма предна решетка, издута странична линия и естествено, характерните за марката фарове в които не липвсат LED светлини.


Интериорът


е характерен за SUV-овете от премиум категорията. Седалките са ергономични и удобни. Естествено, по-високите нива на оборудване предлагат висококачествена кожа. Въпреки компактните размери, Q3 е много просторен отвътре. Не липсва и място за багаж. Товарното отделение разполага с обем от 460 литра. При сгънати задни облегалки, пространството за товар се увеличава до 1365 литра.


Двигателите,


с които ще се оборудва първоначално Q3 са три – два бензинови, с обем 2.0 литра и един дизелов комън рейл със същия обем. Първият турбоагрегат е с мощност от 168 к.с., който ще се предлага в два варианта – с предно и 4Х4 задвижване. Вторият бензинов мотор има на разположение 208 к.с., но той ще бъде само със задвижване на четирите колела. Дизелът предлага мощност от 175 коня и ще бъде 4Х4. По-късно през годината се очаква появата на същият по обем двигател, но с редуцирана мощност – 138 к.с. Според информацията от производителя, той ще бъде предлаган с двата вида задвижване.
Скоростната кутия е 6 степенна механична за по-малките мотори. При по-мощните ще бъде на разположение 7 – степенна. По първоначални данни, базовият модел в Германия ще се продава за 29 900 евро.

Canadian drugs