Tyxo.bg counter

MINI от GOODWOOD

Дебютът на модела, дело на екипа
от Rolls-Royce, е в Шанхай


По време на автомобилното изложение в Шанхай, MINI ще представи не само обогатената си палитра от модели, но и впечатляваща визия за бъдещето на градската мобилност. MINI INSPIRED BY GOODWOOD се отличава с висококачествена изработка и избор на материали.

Специалното издание на тривратото MINI е създадено под ръководството на


дизайнерския екип на Rolls-Royce


Motor Cars. То пренася несравнимия стил на британския производител на луксозни автомобили върху също толкова уникалния оригинал, в сегмента на компактните премиум модели.
Изключителният уют в интериора на MINI INSPIRED BY GOODWOOD се осигурява от хармоничната концепция на цветовете, внимателно подбраните материали и прецизната ръчна изработка. Арматурното табло, рамките на контролния дисплей и дюзите на вентилацията, средната конзола, стелките, кожените седалки Leather Lounge, таванът, тапицериите на вратите, страничните панели и колоните са в ексклузивният за Rolls-Royce цвят Cornsilk. Допълнителни акценти се поставят от изработените в Гудууд повърхности в интериора за арматурното табло и дръжките за затваряне на вратите от запазеното за Rolls-Royce дърво Walnut Burr.


MINI INSPIRED BY GOODWOOD


се задвижва от 1,6-литров четирицилиндров двигател с мощност 135 кВт/ 184 к.с. с Twin Scroll турбокомпресор, директно впръскване на бензина и променливо управление на клапаните. Този задвижващ агрегат, монтиран за пръв път при новото MINI Cooper S, впечатлява със спонтанното разгръщане на мощността. В същото време това е и най-ефективният двигател в своя клас. Висококачественото серийно оборудване на MINI INSPIRED BY GOODWOOD освен това включва и ксенонови фарове, адаптивни предни светлини, Park Distance Control, автоматична климатична инсталация, бордови компютър и аудио-системата Radio MINI Visual Boost включително система от HiFi-високоговорители на Harman Kardon.
Своя дебют на азиатския пазар по време на Автомобилното изложение в Шанхай прави и


концепцията MINI Rocketman.


Тя демонстрира как пространството може да бъде дефинирано по нов начин, чрез използването на иновативни технологии при производството на каросерията, оформлението на интериора и възможностите за забавление и информация. MINI Rocketman Concept е 3+1 местен автомобил с гъвкави възможности за организиране на пространството, 3 врати и дължина малко над 3 метра. Автомобилът отговаря на изискванията на модерна целева група, които са свързани както с радостта от шофирането, така и с отношението им към околната среда и специфичният начин на живот в големите градове.


Иновативно оформеният интериор


на MINI Rocketman Concept предлага на водача, пътника до него и на още един пътник комфортни места за седене, а при нужда предоставя още една, четвърта седалка. Освен това, новаторската концепция на каросерията осигурява удобно качване в автомобила и многостранни възможности за транспортиране на багаж.
Дизайнът на каросерията на MINI Rocketman е авангардна интерпретация на типичните за марката елементи. Карбоновата Spaceframe-конструкция, чиято повърхностна структура е видима както при радиаторната решетка, така и в интериора, е базата на оптимизираната по отношение на теглото каросерия. В интериора


кожените тапицерии и блестящите повърхности


са комбинирани с подлакътници и декоративни лайстни от пресована и структурно нагъната хартия. Концепцията за управление на MINI Rocketman също е модернистична. Типичната за марката централна конзола е оборудвана с проекционна площ, която позволява триизмерно изобразяване на графики. Управлението се извършва от волана, върху който освен бутони е монтиран и Trackball. Освен това, MINI Rocketman Concept разполага с подвижен елемент за управление на всички функции за комфорт и връзка със средата извън автомобила.

Canadian drugs