Tyxo.bg counter

BMW взе специалист от Opel

Марк Вебер премества тайните в Мюнхен


Бившият продуктов мениджър на Opel Франк Вебер напусна Рюселсхайм за да се премести в Мюнхен. Той ще предостави на баварците своя опит в развитието на електрическите возила, който натрупа в Opel. Вебер бе водещ инженер при създаването на Chevrolet Volt.

За целта бе командирован от GM в Съединените Щати за период от две години(2007-2009), докато трае разработката на електрическото возило. Когато се върна в Рюселсхайм, той бе отговорен и за европейската кола близнак – Opel Ampera, която ще бъде представена в Европа през ноември.
Франк е вторият високопоставен служител на GM който напуска Opel в рамките на по-малко от една година. Преди него, в посока Волфсбург(VW), се отправи директора, отговарящ за мениджмънта, Ханс Дермант. Той пое поста вицепрезидент по въпросите за международните операции.
Преди своето назначение в BMW, Франк Вебер е имал лична среща с Клаус Дрегер, завеждащ развойната дейност на баварците. Според публикации в западната преса, спецът от Opel ще играе ключова роля при създаването на електрическото BMW i3 и plug in хибрида i8 през 2013 година.

Canadian drugs