Tyxo.bg counter

TUV и Autobild назоваха най-лошите SUV-ове

Posted on - 30 юни, 2020 by - Add Comments
В класацията попаднаха четири автомобила. Два френски, един 
японски и американски, произвеждан в Германия 

Големият хит на световните пазари са SUV-овете. Тяхната популярност продължава да расте, а тази тенденция все повече се засилва. Тук, обаче, ще се позовем не на личните предпочитания, а на техническите проблеми, констатирани от германската организация TUV.

Category - Класации, Новини

Четвъртата генерация Honda Jazz е у нас

Posted on - 25 юни, 2020 by - Add Comments
Цените на четвъртата генерация започват от 46 990 лв. с ДДС. Това е първият модел в гамата, който ще се предлага само с хибридно задвижване. Има и версия Crosstar с повишен клиренс 

За първи път Jazz ще се предлага изключително в Европа само с хибридно задвижване. Новата система e:HEV прави своя пазарен дебют именно с този модел.

Category - Нови модели, Новини

BMW представи фейса на M5 2021

Posted on - 17 юни, 2020 by - Add Comments
Моделът ще бъде представен в Германия през август. Цените започват от €120 900 за М5 и €129 900 за М5 Competition

Малко след като вияхме рестайлинга на пета серия, вече имаме и фейса на наточения вариант. Още от пръв поглед се забелязва ревизираната решетка и новата визия на фаровете.

Category - Нови модели, Новини

VW и Ford се споразумяха за общи модели

Posted on - 11 юни, 2020 by - Add Comments
Съвместна разработка ще бъдат Amarok, F-150, електрически модели, както и ванове, използвани за малък и среден бизнес

Това, за което се говореше отдавна, вече е факт. Двете компании – VW и Ford подписаха редица споразумения, които определят създаването и разработката на съвместни автомобили.

Category - Новини

Бронирано BMW X5 vs Калашников

Posted on - 27 май, 2020 by - Add Comments
Баварската компания разпространи видеоклип, под надслов „Състезанието“, в което показва ефектната защита на модела

В краткото видео се вижда как новото бронирано  BMW X5 Protection VR6 се опитва да избегне куршум, изстрелян от автомат Калашников, но се среща с него челно.

Category - Новини

Ето я новата S- Class преди дебюта

Posted on - 12 май, 2020 by - Add Comments
Това са първите шпионски кадри на наследника, който има претенциите да се превърне в носител на нови стандарти в класа 

От няколко години Mercedes работи върху развитието на своя флагман. И както винаги целта е да няма компромиси в стандарта на луксозните седани. Сега, шпионите успяха да направят снимки на тестовото муле, с лек комуфлаж.

Category - Нови модели, Новини

Volvo ограничава скоростта на 180 км.ч.

Posted on - 15 април, 2020 by - Add Comments
Първите модели, които ще получат това ограничение са V и S 90. Тази мярка е заради стратегията за намаляване на травмите и смъртността

Идеята на Volvo да ограничи скоростта, е известна още от миналата година. В компанията предполагат, че превишаването на скоростта е сред основните причини за смъртните случаи. Но, признават, че това ограничение не е решение на проблема.

Category - Новини

Уникална колекция показаха в нета

Posted on - 13 април, 2020 by - Add Comments
Тя се намра някъде в Щатите и 30 години е пазена в тайна. Не се споменава къде е. До нея достъп имат само от AMMO NYC 

По време на пандемия Мрежата предлага много информация. За какво ли не. Но, понякога, като в този случай, има и нещо уникално, което може да ти спре дъха.

Category - Новини

Puch припомня: G-Class не е на Mercedes

Posted on - 09 април, 2020 by - Add Comments
 Тези култови всъдеходи се пускаха под името Puch в края на миналия век. На търг сега отива много рядък вид от модела 500 GE

Аукционната къща Sotheby’s пуска на търг уникален модел Puch 500 GE. От него са произведени само три бройки, като варианта, който ще се търгува, е предназначен за тест драйв на журналисти. Именно този автомобил е бил публикуван на първа страница във всички автомобилни медии.

Category - Новини

Fisker Ocean SUV – големи off road амбиции

Posted on - 07 април, 2020 by - Add Comments
Ръкавицата към Tesla Model Y е хвърлена. Задвижването е 4Х4, спринта от място до 100 става за 3.1 сек., а пробегът повече от 480 км.

Гениалният конструктор Хенрик Фискер се завръща с гръм и трясък. Този път представя своя всъдеход, който изцяло се задвижва от ток и шансовете му за успех са по-големи от предишния път.

Category - Нови модели, Новини

Поредна лудост – Learjet Limousine

Posted on - 06 април, 2020 by - Add Comments
За возилото е използван тялото на истински самолет, но е със специално създадена платформа. Има разрешение за движение по улиците

Щурите идеи никога не липсват. Дори по време на пандемия. Макар че представянето на тази нетрадиционна лимузина е подготвяна доста време преди да ни налази COVID 19. Но, манията по удължените седани явно има нужда от освежаване.

Category - Нови модели, Новини

BMW с подробности за i Hydrogen Next SUV

Posted on - 31 март, 2020 by - Add Comments
Новата електричка с хидрогенно гориво ще има два мотора – по един на всеки мост и мощност 369 к.с. Масово ще се произвежда от 2025

За тези, които следят развитието на компанията, това не е изненада. Отговорните фактори вече намекнаха официално, че хидрогенните модели идват по-масово в периода 2022 – 2030-а. Така че пилотната серия на Х5 с това гориво ще се появи още през 2022-а, независимо от пазарните условия и липсата на инфраструктура.

Category - Новини